Sastanak čelnika Eurolige: Hoće li Partizan i Zvezda sljedeće sezone zajedno u elitnom natjecanju!?

Euroliga i njezini članovi sastaju se danas kako bi razgovarali o budućnosti elitnog Košarkaškog natjecanja.

A licencu trenutno ima 13 klubova: Real Madrid, Barcelona, ​​Baskonia, Olympia Milano, Olympiakos, Panathinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahce, Žalgiris, Maccabi Tel Aviv, Aswell, Alba, Bayern i CSKA. Ruski klub još neko vrijeme neće igrati u Euroligi, a kako je već spomenuto, Monaco i Virtus Bologna prvi su u redu za A licencu koju će vjerojatno dobiti danas.

ABA liga će imati svoje mjesto u elitnom natjecanju, kao što je već rečeno, to ne mora biti prvak natjecanja već jedna momčad iz te lige.

– Bez sumnje, tekuća euroligaška sezona pokazala je koliko dinamični dvojac Partizana i Crvene zvezde može donijeti. Kao i u svim dobrim rivalstvima, iako su klubovi ‘neprijatelji’, moraju koegzistirati kako bi maksimalno povećali svoj utjecaj na svim razinama na terenu i izvan njegapiše novinar Aris Barkas o trenutnom raspoloženju u Euroligi.

Nije tajna da je najbliže rješenju za sljedeću sezonu ono prema kojem bi se Valencia vratila u Eurokup, a pobjednik tog natjecanja dogodine bi igrao Euroligu.

Proširenje je nužno Euroligi, tim više što ugovor s tvrtkom IMG istječe u ljeto 2026. godine, iako postoji opcija da se obnovi na još 10 godina.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju