SPHEROPULOS OTVORENO: Zvezda mi je od početka dala slobodu da odlučujem, zadržaćemo igračku jezgru

Košarkaši Meridianbet Crvene zvezde nadomak su osvajanja trofeja u ABA ligi.

Nakon jučerašnje utakmice poveli su 2:0 u finalnoj seriji protiv Partizana.

Tijekom sezone crveno-bijele je preuzeo Yannis Sferopoulos. Nedavno je dao intervju za jedan litvanski portal Basketnews.

Imao sam neke ponude od euroligaša prvo ljeto kad sam bio slobodan, pa neke usred sezone. Prioritet mi je bio trenirati Euroligu. Prošlo ljeto opet sam imao neke ponude, ali nismo se dogovorili. Onda je došla Crvena zvezda i od samog početka mi dala slobodu da odlučujem. Iako ovo nije bio moj tim, ja nisam napravio tim. Vjerovao sam u ovu momčad i došao sam se boriti s njimaOn je rekao.

Zatim je, govoreći o daljnjim planovima, dodao:

Zadržat ćemo stožerne igrače. Ne želimo se brzo mijenjati. Moramo ići s bazom igrača koja je tamo, a zatim imati neke dodatke koji će pomoći igračima koji su ovdje da igraju još boljerekao je grčki strateg.

Za kraj je rekao da vječiti rivali zaslužuju mjesto u Euroligi:

Nemamo trajnu licencu u Euroligi. I Crvena zvezda i naš veliki rival Partizan predstavljaju veliku košarkašku kulturu u Europi. Oba kluba imaju najbolju posjećenost i prodaju najviše ulaznica. Drugi smo po gledanosti u cijeloj sezoni Eurolige, iako sezona nije bila dobra.Zamislite kako će to izgledati kada budemo igrali dobro u Euroligi. Koliko ćemo još obožavatelja imati. Smatram da bi ova dva kluba uvijek trebala biti na razini Eurolige, jer u posljednje vrijeme financijski dobro stoje. Kao klubovi su dosta popravili uvjete. Zašto ne biti stalno u Euroligizaključuje Spheropoulos.

Prvu meč loptu za trofej Zvezda će imati u nedelju od 20.30 pred navijačima crno-belih u Beogradskoj areni.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju