Zvezda reagirala na vještačenje suđenja: Pamflet koji ima za cilj dizanje tenzija

Nastavlja se s objavama uoči i tijekom finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.

Crno-bijeli su nakon prve utakmice zatražili vještačenje, a rezultati su objavljeni danas.

Crvena zvezda je odmah reagirala priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

KK Crvena zvezda Meridianbet nakon perfidnog pokušaja spinovanja i prezentiranja nekakve sudačke ekspertize u prvoj utakmici finala doigravanja koja za naš klub nema apsolutno nikakvu težinu, a koja je tek u petak najavljena kao “priprema” za treću utakmicu (u svakom smislu, pa i stvaranju atmosfere i sudačkih kriterija za tu utakmicu) obraća se javnosti sljedećim riječima:

“Vještačenje ne odgovara činjenicama” termin je koji ćemo koristiti, jer su to naredili i proveli provjereni kadrovi KK Partizan Saša Maričić i dugogodišnji prijatelj “sive eminencije” tog kluba Dragana Todorića . Nedostaju samo suci Mažić i Nešković te njihovo javno reklamiranje kako bi “ekipa” bila kompletna. Naš klub zna da je “tajno” vještačenje, odnosno slanje fotografija sa strelicama koje ukazuju na neke detalje u kojima je oštećen KK Partizan, na toj utakmici, radio upravo taj tandem! Toliko o objektivnosti onih sudaca u nedavnoj prošlosti kada su na terenu mogli raditi što su htjeli, a rezultate namještati prema kladionicama…

KK Crvena zvezda ovaj pamflet ne smatra ozbiljnim iz razloga što u tom “vještačenju” nema: saplitanja našeg igrača Nemanje Nedovića od strane igrača Partizana Bruna Cabokla, povlačenja rukom igrača Partizana Zeka Ledeja i saplitanja nogom našeg igrača. Dejana Davidovca prilikom zaokreta (što je odmah sankcionirano faulom), te povlačenja za dres ispod koša centra Crvene zvezde Joela Bolomboya, kao i konstantnog iniciranja kontakta prilikom šuteva igrača Partizana Kevina Pantera i Zekea Ledaya. .. Ovo su samo najočitiji primjeri (a bilo ih je još) koji nam “govore” da je ovo naručeno “vještačenje” napravljeno s nekim drugim ciljem.

KK Crvena zvezda Meridianbet je, znajući sljedeći scenarij (previše puta ponovljen), zatražio neovisno vještačenje iz kojeg se jasno vidi da Crvena zvezda nije u prednosti. Sudac Jovčić je svoj posao odradio izvanredno i pošteno, sudac Pukl iskoristio je sve svoje iskustvo da ne bude u prvom planu, dok je sudac Kardum podlegao važnosti prve utakmice. Ono što je namjerno izostavljeno čak iu ovom pamfletu koji je objavljen u petak jest činjenica da NIJEDAN SUDAC ni u tom naručenom “vještačenju” NIJE DOBIO ISPODPROSJEČNU OCJENU? To znači da u dotičnom vještačenju vjerojatno postoji rečenica: “…greške sudaca nisu utjecale na konačan rezultat…”, ili nešto slično, ali KK Partizan to naravno nije objavio. Očekujemo da to potvrdi i Saša Maričić pred sudačkom komisijom, ako nije u strahu ili nekakvom “dogovoru” s KK Partizan.

Podsjećamo da je sudac Tomislav Hordov prošli petak (12.5.2024.) u trećoj utakmici polufinala doigravanja sankcioniran zbog lošeg suđenja ISPODPROSJEČNOM OCJENOM i neće biti delegiran 1-5 utakmica? (članak 20. Sankcije iz Pravilnika o radu pravosudnog odjela). Predmetni suci (Pukl, Jovčić, Kardum) nisu ocijenjeni takvom ocjenom, jer u četvrtak 16.05.2024. sudio je finalnu utakmicu 2. ABA lige između Spartaka i Vojvodine koja se igrala u Subotici.

Ne tako davno, nakon treće utakmice polufinala doigravanja Partizan – Budućnost, obavljeno je vještačenje za koje je KK Partizan tada ustvrdio “…da ne odgovara činjeničnom stanju”. KK Budućnost je tom prilikom teško oštećen, za što je i sudac sankcioniran, ali to nije odgovaralo činjenicama, a sada odgovara? Kad KK Partizan nezasluženo pobjeđuje, stručnjaci ne poklapaju činjenice?

KK Crvena zvezda Meridianbet kao klub potpuno je jasan kakav se pritisak sprema, te čemu služi ova navodna “stručnost” klupskog prijatelja (Saše Maričića i društva). O tome nam govore i akteri ove epizode, kroz “tajming” kada je, valjda u nestrpljenju, objavljeno ovo “iznajmljivačko vještačenje”.

Za najavu treće igre i posluživanje za sljedeće: Stvaranje pritiska za nedjelju, umjetno dizanje tenzija i skretanje pozornosti s terena, utjecaj na eventualni sudački kriterij (štititi igrače samo jedne momčadi u napadu i sankcionirati svaki kontakt, te dopuštenu tučnjavu, posebice rukama na drugoj strani terena) ), kroz atmosferu na tribinama (gdje je valjda normalnost bačen predmet), kao i da se netko prikaže kao žrtva nekakve nepravde i loše prosudbe?

Veselimo se “stručnosti” iz druge utakmice u kojoj će vjerojatno vidjeti i Saša Maričić incident bez presedana na ovim katovima, prebijanje u prsa i gušenje igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića od strane igrača KK Partizan Jamesa Nanellija, kad nije vidio drastičnije situacije na štetu KK Crvena zvezda u prvoj utakmici?

Najavimo vam možda prema željenom sudačkom kriteriju koji tražite u trećoj utakmici takve “stručnosti”, i brze probleme s prekršajima Zvezdinih braniča i centra Joela Boloboja, a potom i ogled u kojem će kriteriji iznenada se mijenjaju, a konačne brojke u statistici bit će “skrivene” stvarna događanja na terenu i jasna tendencija (pogledajte sličan scenarij pod – utakmica 21. kola ABA lige sezone 2022-2023 KK Partizan – KK Crvena zvezda odigrana 13.03.2023). Ekspertiza je tada pokazala omjer pogrešaka 13-2 na štetu našeg kluba, što je Partizanu osiguralo pole position u sezoni 2022.-2023.

KK Crvena zvezda Meridianbet pred treću utakmicu finala zahtijeva od svih koji su odgovorni za organizaciju te utakmice (ABA liga i KK Partizan) ni više ni manje od onoga što se od nas kao kluba tražilo (a besprijekorno urađeno). ) pred prve dve utakmice finala – Pošteno suđenje (koje je neko imao), sportska atmosfera u dvorani (koje je neko imao) i obezbeđenje delegacije KK Crvena zvezda (koje je neko imao)stoji u priopćenju Crvene zvezde.


Sportska centrala

drugi upravo čitaju