POZNATI POPIS KANAĐANA: NBA zvijezde i igrači iz ABA lige napadaju medalju na Mundobasketu, srpski suigrači u prednosti

Kako se približava Svjetsko prvenstvo u košarci, sve je više poznatih popisa reprezentacija, a danas je izbornik Kanade Jordi Fernandez objavio na koga potencijalno računa na najvećoj Košarkaškoj smotri.

Na široj listi je 18 kandidata, a među njima su:

Shay Gilges-Alexander, ARJ Barrett, Jamal Murray, Kyle Alexander, Nickel Alexander-Walker, Tre Bell-Haines, Oshay Brissett, Dillon Brooks, Lugenz Dort, Zach Eday, Melvin Ejim, Corey Joseph, Kelly Olynyk, Kevin Pangos, Dwight Powell , Cassius Robertson, Phil Scrubb i Thomas Scrubb.

Već na prvi pogled jasno je da je momčad vrlo respektabilna, s puno NBA igrača, predvođenih aktualnim prvakom i uz Nikolu Jokića najvećom zvijezdom Nuggetsa – Jamalom Murrayem, kao i razigravačem Oklahome Shayem Giljusom- Alexander, suigrač Alexei Pokushevsky prošle sezone.

Priliku za plasman na Mundobasket dobili su i Tre Bell-Haines i Melvin Ejim, sadašnji i bivši Košarkaši podgoričke Budućnosti.

Na prošlom Svjetskom prvenstvu mnoge su zvijezde otkazale nastupe za ovu reprezentaciju, pa je Corey Joseph, koji je još uvijek na popisu, nastupio među rijetkim igračima iz NBA lige.

Kanađani su smješteni u skupinu H koja će se igrati u Jakarti u Indoneziji, zajedno s Latvijom, Libanonom i Francuskom.

Uz Indoneziju, domaćini natjecanja su Japan i Filipini, gdje će se održati završna faza, a naša će reprezentacija također igrati grupnu fazu u ovoj Košarkaškoj zemlji. Mundobasket počinje 25. kolovoza i trajat će do 10. rujna.


Sportska centrala

drugi upravo čitaju