21 C
Sarajevo
Pon, 08, 22

ŽIVOTE POLICAJACA STAVIO ISPRED ŽIVOTA DJECE: ŠKOLA U TEKSASU GDJE JE UBIJENO 19 DJECE BIT ĆE SRUŠENA

Gradonačelnik Don Meklaflin rekao je da “niko više ne može da zatraži od djeteta ili nastavnika da se ikada vrati u tu školu”, zbog čega je najavio njeno rušenje ne precizirajući za kada je ono predviđeno, prenio je Rojters.

Reakcija organa reda u slučaju pucnjave u školi u teksaškom gradiću Juvalde bila je “ogromni neuspjeh” u kojem je komandir stavio živote policajaca iznad života djece, rekao je direktor Odjeljenja za javnu bezbjednost Teksasa Stiven Mek Krou.

  • Postoje ubjedljivi dokazi da je odgovor organa za sprovođenje zakona na napad u osnovnoj školi Rob bio veliki neuspjeh i suprotan svemu što smo naučili – rekao je Mek Krou na saslušanju u Senatu Teksasa o masovnoj pucnjavi 24. maja, prenosi Rojters.

On je dodao da policijska akcija nije uspješno izvedena nakon što je napadač ušao u osnovnu školu Rob i počeo da puca.

  • Tri minuta nakon što je napadač ušao u zapadnu zgradu, postojao je dovoljan broj naoružanih policajaca koji su nosili pancire da izoluju, odvrate pažnju i neutrališu subjekta – kazao je Mek Krou.

On je dodao da je sve što je sprečilo policajce da uđu u sobe 111 i 112 bio “komandir na lica mjesta, koji je odlučio da živote policajaca stavi ispred života djece”.

Šef policije u školi u Juvaldeu Pit Aredondo rekao je ranije ovog mjeseca da sebe nikada nije smatrao komandirom vođenja operacije tokom tog incidenta na mjestu pucnjave i da nije naredio policiji da obuzdava upad u zgradu.

Svjetske agencije navode da su članovi zajednice zajedno sa roditeljima žrtava pozvali Aredonda da podnese ostavku tokom burnog sastanka školskog odbora u ponedjeljak uvečer.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa