18.8 C
Sarajevo
Čet, 06, 23

Želiš postati Data Scientist? Platforma Bitology Online ima savršenu priliku za tebe – Udruženje mreža za izgradnju mira

Interaktivni ONLINE kurs “Python za Data Science” vodi te od početnika do eksperta, gdje kroz praktično znanje, vježbe i zadatke stičeš cijenjene i dobro plaćene vještine najpopularnijeg i najtraženijeg programskog jezika današnjice.

Data Science unosi revolucionarne promjene i poboljšanja u svakom segmentu današnje svakodnevnice, od modernog poslovanja kompanije, do načina života digitalnog građanina. Ako želiš savladati najpopularniji i najtraženiji programski jezik današnjice, na pravom si mjestu.

Zašto da naučiš Python?

Zato što je vrlo jednostavan za učenje i vemo zabavan za korištenje. Koristi elegantnu sintaksu, što olakšava čitanje programa koje pišete.

Python je veoma moćan i fleksibilan open source programski jezik koji se može koristiti za web i software development, data science, automatizaciju sistema, machine learning, robotiku, vještačku inteligenciju, cyber bezbjednost, kreiranje igrica i još mnogo toga. Koliko je Python dobar programski jezik govori činjenica da ga koriste neke od najvećih kompanija i organizacija na svijetu – Wikipedia, Google, Facebook, Amazon, NASA, CERN, Spotify, Mozilla, Dropbox i Njujorška berza samo su neke od njih.

Šta ćeš naučiti?

  • Naučit ćeš osnovne koncepte Python programskog jezikam kao što su varijable, operatore, tipovi podataka i strukture podataka.
  • Naučit ćeš kako ispravno korisiti kontrolu programskog toka i petlje. Postat ćeš kompetentna ili kompetentan u pisanju vlastitih funkcija i korištenju predefinisanih funkcija i metoda.
  • Postaćeš kompetentna ili kompetentan u korištenju glavnih biblioteke za analizu i manipulaciju sa velikim setovima podataka.
  • Naučićeš kako da učitaš podatke iz različitih izvora, kao što su csv, excel i json, korištenjem Pandas biblioteke.
  • Naučićeš kako da radiš manipulaciju, predprocesiranje i agregaciju na velikim setovima podataka.
  • Postaćeš kompetentna ili kompetentan u procesu vizualizacije rezultata, korištenjem Matplotlib biblioteke.
  • Finalno naučićeš proces kreiranja prediktivnog modela, s ciljem kreiranja vlastitih Machine Learning modela.

Od početnice ili početnika do ekspertice ili eksperta, zvuči zanimljivo?

Za više detalja posjeti Bitology – Platforma za ONLINE edukaciju 

www.mreza-mira.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Goran
Goran
Goran zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale. Prati lokalne vijesti i kulturna dešavanja za portale TNT Grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa