
Zato što je ovaj čokoladni mus još ukusniji, a priprema je toliko jednostavna da čak i neiskusne domaćice nemaju izgovor da ne pokušaju da ga spreme.
Potrebno je:
Za prvi fil: 180 grama crne čokolade, 60 ml vode i još 70 ml hladne vode iz frižidera
Za drugi fil: 180 grama mlečne čokolade, 60 ml vode i još 60 ml hladne vode iz frižidera
Za treći fil: 180 grama bele čokolade, 60 ml vode i još 40 ml hladne vode iz frižidera
Priprema:
Otopite sve tri vrste čokolade u 60 ml vode u mikrotalasnoj na 30 sekundi i promešajte. Ponovo uključite mikrotalasnu na 20 sekundi i opet promešajte. Ako ostane neotopljene čokolade, postupak ponovite još deset sekundi.
Potom svaku smesu stavite u kesu za zamrzivač i ostavite sat vremena na dubokom zamrzavanju. Tako hladnoj čokoladi postepeno dodajte hladnu vodu iz frižidera i izmiksajte mikserom na najjačoj brzini dok ne postane glatka. Čokoladu sipajte u čašu u slojevima iostavite u frižideru još pola sata.
Pogledajte detaljanija uputstva za priremu ovog slatkiša u videu:
ZASLADITE KIŠNI DAN Za nekoliko minuta napravite savršeno čokoladno zadovoljstvo Aloonline.ba.