Zanimljiv prototip 3D printane košarkaške lopte s rupama u obliku saća

Gigant sportske opreme Wilson nedavno je predstavio 3D printani prototip (saćaste) košarkaške lopte koju nije potrebno napuhavati i koja na sebi ima prozirni dizajn “rupe u saću”. …..

Košarkaška tehnologija prešla je dug put od ranih dana sporta kada se prava prošivena koža koristila kao glavni materijal, sada tvrtka Wilson pokušava u potpunosti promijeniti igru ​​s intrigantnim konceptom koji u potpunosti uklanja pneumatski pritisak.

Umjesto toga, Wilson Airless Prototype oslanja se na elastičnost svog “istraživačkog” polimernog materijala kako bi proizveo isti odskok kao tradicionalne košarkaške lopte.

Ovo eliminira potrebu za napuhavanje lopte do određenog tlaka, kao i poznate probleme kao što su rizik od probušivanja i istjecanja zraka kroz ventil za napuhavanje tijekom dugog vremenskog razdoblja.

Jedna od najintrigantnijih značajki košarkaške lopte bez ruku (saćasta) je rešetka.

Iako je Wilson zadržao tradicionalni uzorak vezanja obične košarkaške lopte, osiguravajući da igrači i dalje mogu uvući prste u linije šavova radi boljeg držanja, prototip ima futuristički izgled. Budući da održavanje tlaka zraka u unutrašnjosti više nije uvjet, sama lopta je prozirna, sa stotinama malih šesterokutnih (saćastih) rupica koje dopuštaju prolaz zraka.

Radeći s proizvodnom tvrtkom EOS, Wilson je navodno 3D ispisao svoj bezračni prototip koristeći aditivnu proizvodnju selektivnog laserskog sinteriranja (SLS) za spajanje nekoliko slojeva polimernog praha.

Glavna briga bila je repliciranje odskoka tradicionalne košarkaške lopte, što nije bio mali podvig, s obzirom na to da nije bilo unutarnjeg zračnog pritiska koji bi stvorio odskok.

Wilson Airless Prototype predstavljen je prošlog mjeseca (veljača) tijekom NBA All-Star Weekenda, kada je napadač Houston Rocketsa “KJ” Martin snimljen kako dribla loptu u koš. Lopta se čini kao savršeno dobra alternativa običnoj košarkaškoj lopti, ali tvrtka priznaje da je to još uvijek prototip koji zahtijeva dodatna testiranja.

Doista postoji nekoliko neodgovorenih pitanja o ovom intrigantnom otkriću. Na primjer, zapravo ne znamo kakav je stisak, zbog novog materijala na bazi polimera i njegovog dizajna mreže, kako zrak koji prolazi kroz njega utječe na putanju ili je li bolji od obične lopte za vjetrovitog dana , ili kako reagira na centrifugu.

Na kraju, dosta pitanja za sada ostaje bez konkretnih odgovora, ali sve u svemu, mora se priznati zanimljiv dizajn košarkaške lopte.

Izvor: Zanimljivosti dana

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

zanimljiv prototip 3d printane košarkaške lopte s rupama u obliku saća

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju