ZADOVOLJNA TITULOM: Elvira Rahić je postala gospođa ministarka

Pjevačica Elvira Rahić ove nedelje bila je gost i član žirija u emisiji „Nikad nije kasno“, a kada je stala pred kamere nije krila oduševljenje što je dio ovog muzičkog šoua.

–Ovdje se osjećam kao kod kuće. Toliko dobrih emocija, pjevača i pjesme na jednom mjestu, zaista sam oduševljena. Uvijek kada dođem bude mi jako lijepo i radujem se. Poslije ove emisije dobijem toliko poruka i poziva. Zaista hvala od srca – počela je Elvira razgovor.

Iako dugo živi u Beču, na pitanje gdje se najprijatnije osjeća pjevačica je odgovorila.

–Kada je posao u pitanju svugdje pjevam našim ljudima, tako da je meni dom u njihovim srcima. Lijepo mi je i u Sarajevu i u mom rodnom Skoplju, lijepo je i u Beogradu, Zagrebu. Zaista mi je svugde lijepo, moj dom je tamo gdje su moji ljudi. U poslednjih tridesetak godina sam najviše u Sarajevu, više nego u Skoplju. Zato je Bosna moj život – obajsnila je pjevačica.

Kako je Elvirin suprug ministar, Žika Jakšić se našalio na pjevačicin račun i nazvao je gospođom ministarkom, a odmah je uslijedila i njena reakcija.

-To smo se Žika i ja šalili. Pitao me je kako je moj suprug, a s obzirom da on obavlja tu funkciju našalila sam se da sam ja gospođa ministarka. Ja sam u svom poslu ministarka i zadovoljna sam svojom titulom. Suprug i ja se jedno drugom ne miješamo u posao, zapravo suprug mi prilično pomaže. Trudim se da i ja njega podržim – rekla je nasmejana.

S obzirom da su i pjevačica, ali i njen suprug veoma uspješni, zanimalo nas je kako uspjevaju da održe balans i usklade sve obaveze.

–Mi zaista uspjevamo. Zajedno smo osamnaest godina i imamo sina. Podržavamo se u svemu, a brak nam se zasniva na ljubavi, mislim da je upravo to najbitnije u našem odnosu – istakla je.

Muzikom se bavi dugi niz godina, iza Elvire je veoma uspješna karijera, ali uprkost tome rijetko se pojavljuje u medijima. Pjevačica je objasnila i zbog čega je donijela takvu odluku.

Nisam navikla da se namećem, mislim da je dovoljno ovoliko koliko je. Nikada nisam hrlila da se ljudima previše serviram. Kažu da je svaka reklama dobra reklama, ali ne slažem se. Mislim da pretjerivanje može da bude i antireklama  zaključila je Rahićeva.

Pjevačica je prokometarisala i modernu muzičku scenu.

–Mislim da se ranije više radilo na kvalitetu. Ne kažem da smo mi stariji lošije izgledali, ali sam uvijek bila za dobar glas i pjesmu, pa sve ostalo. Rastuži me kada vidim da ljudi ne znaju šta da rade, pa odluče da pjevaju. Nije to muzika. Naravno na sceni ima i mnogo kvalitetnih izvođača i velikih umjetnika – kazale je ona.

(Express/ Grand)

ZADOVOLJNA TITULOM: Elvira Rahić je postala gospođa ministarka Express.

express.ba

drugi upravo čitaju