VUČIĆ RAZGOVARAO SA PUTINOM: DOGOVORILI ISPORUKU GASA

Tema je bila situacija u Ukrajini i razvoju događaja u vezi Kosova, saopćio je Kremlj.

  • Održan je telefonski razgovor predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem… Dogovoreno je, između ostalog, da Rusija nastavi nesmetane isporuke prirodnog gasa Srbiji – navodi se u saopćenju, prenosi B92.
  • Nastavljena je razmjena mišljenja o brojnim međunarodnim temama – situaciji u Ukrajini i razvoju situacije oko Kosova – dodaje se u tekstu.

Vučić je rekao da je imao konstruktivan razgovor sa predsjednikom Ruske Federacije.

  • Imali smo vrlo dobar razgovor, govorili smo o više tema, najvažnija za nas je bila naši bilateralni odnosi. Za nas je bilo najvažnije istek gasnog sporazuma, 31. maja. Ono što mogu da kažem je da smo dogovorili glavne elemente koji su veoma povoljni po Srbiju. Ono što smo dogovorili je da ćemo potpisati ugovor na tri godine, ne na mjesec, kako su neki predviđali, što odgovara Srbiji i pod dva je da će platforma i formula biti ista, tako da će cijena biti povoljna – rekao je Vučić.

On je dodao da mu je Putin rekao kakva je situacija na terenu, na ratišitu, kao i da postoji sporazum koji je na stolu u Moskvi i Kijevu, ali da to nije tema, kako je rekao, kojom mi moramo da se bavimo.

On je rekao da mu je Putin rekao da kad god ima potrebu može ponovo da ga pozove.

hayat.ba

drugi upravo čitaju