Visoki rep frizura koja nikada ne izlazi iz trenda

Visoki rep frizura je koja nikada ne izlazi iz trenda, a veoma jednostavno se pravi.

Visoki rep frizura je koju možete ukrasiti trakama, šnalama, rajfovima i ostalim dodacima.

Uglavnom je namijenjen ženama koje imaju dugu i gustu kosu, ali je pomoću kvalitetnih umetaka moguće od svake dužine napraviti ovu elegantnu frizuru.

Kosa vam neće smetati, a djelovat će kao da ste se veoma potrudili oko stilizovanja. Nosile su je brojne dame pedesetih godina, a u velikom stilu se vratila i u 21. vijek.

Kada ne znate šta biste sa kosom, skupite je u rep i visoko vežite. Visoki rep frizura pogodna je i kada je kosa spremna za pranje.

Visoki rep je idealna frizura za ljeto
Visoki rep frizura koja nikada ne izlazi iz trenda

Kako se najbolje ukrasi visoki rep frizura 

Stilisti u kosu često dodaju razne gumice, posebno one od tekstila. U iste svrhe možete iskoristiti i trake od satena u raznim bojama.

Trake ili marame sa životinjskim motivima uvijek su dobar, a efektan izbor. Možete ih vezati kao mašnu, ali su dovoljan ukras i same po sebi.

Ove sezone popularne su i veće gumice od tekstila, koje štite kosu od pucanja, kidanja i lomljenja.

Nabrane gumice od šarenog tekstila nešto su po čemu pamtimo osamdesete i devedesete, čak se i u popularnoj seriji “Seks i grad” čitava epizoda vrti oko iste, u tom trenutku veoma nepopularne, gumice.

Na modnim revijama često možemo da vidimo zanimljive ukrasne kopče, koje prekrivaju običnu gumicu koja kosu drži na mjestu. Obično su veoma jednostavne, a efektne.

Ukoliko imate kovrdžavu kosu ili jednostavno volite lokne, kosa vezana u visoki rep će i ovako djelovati fantastično. Sve možete “začiniti” ukrasima poput perli i bisera, koji padaju zajedno sa loknama.

visoki rep hit
Visoki rep frizura je hit sezone u Engleskoj

Ova visoki rep frizura je hit sezone

U pitanju je bubble konjski rep, a jedini potreban uslov da ovu frizuru napravite sami kod kuće jeste taj da imate dugu kosu.

Ovaj šaljivi engleski naziv nije dat slučajno, jer uz pomoć običnih gumica, raspoređenih ravnomjerno na nekoliko mjesta, postižemo izgled balončića.

Nimalo neobično, pojedine zvijezde odlučuju se za ovu frizuru za važne trenutke u životu ili, pak, za crveni tepih. Elegantan i sofisticiran, ovakav rep pravi je izbor za proleće i leto, ali i za različite dijelove dana.

bubble visoki rep frizura
Bubble visoki rep frizura za vjenčanja

Kako se veže bubble visoki rep frizura 

Ukoliko imate ravnu kosu, prvo se možete poslužiti sprejem sa solju i blago uviti kosu. Sa druge strane, na kovrdžavu kosu dobro je nanijeti malo ulja.

Zatim, dobro zategnite i pokupite kosu u visoki rep. Ukoliko ste je dobro pričvrstili, odaberite gumice u neutralnoj ili upadljivoj boji i na razdaljini od okvirno 3 prsta ponovo zavežite kosu. Zatim blagim pokretom izvucite kosu dopola, kako biste napravili „balončić”.

Naravno, postupak ponavljajte cijelom dužinom repa, a najbolje je da kraj ostavite da pada, za elegantniji izgled.

Takođe, možete dodatno ukrasiti frizuru detaljima, ili obaviti pramen kose oko gumice za svedeniji efekat. Ukoliko ste, pak, pristalica trendi izgleda, birajte gumice jarkih boja za što upečatljiviji rezultat.

Za kraj pogledajte i jednostavnu metodu za visoki rep frizuru. Klip smo pronašli za vrijeme pisanja članka i odmah isprobali na kolegici koja ima dužu kosu.

Nadamo se da ćete ovo ljeto iskoristiti da profurate modni trend broj jedan u svijetu ovih dana, britanski tip visokog repa je hit.

Da ne spominjemo da meterolozi najavljuju jako vruče ljeto, a spomenuli smo da ova frizura spada među one koje vas hlade. Pogledajte vide klip, cijeli proces traje manje od deset minuta. Preporuke s naše strane. 

Kako napraviti visoki rep VIDEO

Preporučujemo da pročitate

drugi upravo čitaju