21 C
Sarajevo
Pon, 08, 22

Vidojev otac otkrio šta sve posjeduje: Samo grobnica vrijedi pola miliona eura

Viktor Ristović poznatiji kao Miša Grof oglasio se nakon optužbi njegove snahe Nikoline Pišek da joj duguje imovinu nakon smrti Mišinog sina, a Nikolininog muža Vidoja Ristovića.

Prvo hoću da vam kažem da ja nikakvu izjavu i intervju nisam dao. Vidim da mediji samo pišu, a ja se ne oglašavam. Pitat ću vas prosto, da li vi i ja sada možemo da dijelimo vašu imovinu? Ne možemo! E, tako i ona ne može da dijeli moju imovinu! Kako, bre, ona da dijeli moju dedovinu? Naslijedio sam kuću u centru grada, 18 stanova u Cvijićevoj. Što je restitucijom oduzeto mom dedi i vraćeno meni. Naslijedio sam grobnicu na Novom groblju koja vrijedi pola miliona eura, koja je od mermera i bronze. I sad, kako bi ona mogla da dijeli sa mnom imovinu mog dede i oca, moje majke? Ona da dijeli, šta da dijeli, ja ništa ne razumijem?! Sve se vodi na mene – rekao je Miša Grof i nastavio:

Vidoje je skupljao antikvitete, on je to volio i pažljivo birao. Pokloniću to historijskom muzeju ili bilo kom drugom ko će da napravi legat od toga. Neću valjda da dozvolim da ti antikviteti, koje je on volio, da ona nosi u Hrvatsku ili da ih razvlači ovdje i prodaje. On ih jeste volio i jeste ih kupovao, ali ne sa njenim novcem, nego sa mojim. U životu sam imao 6 galerija, antikvarnice, stanove…. To je sve novac koji sam ja njemu davao – odlučan je Miša Grof u namjeri da snahi Nikolini ne da ništa, pa se osvrnuo na Nikolinine komentare koje je dala u medijima.

Ljudi pišu, pišu, ona priča neke nebuloze, ne znam… On je bio pod pritiskom, ona je insistirala na tome da se renovira ta kuća u Zagrebu i da ga odvuče tamo. Imam sve uplatnice. Uplaćivao sam joj po 100.000 eura, sve imam. Za 43 godine nikada nisam viknuo na Vidoja, ja se kunem u njega da se mi nikada nismo posvađali, nisam ga ni kao dijete nikada udario. Ja ne znam šta ona hoće, mi smo oduvijek bili bogati. Ne čujem se sa njom, ona zove, ja se ne javljam – završio je Miša Grof,

  Dragana Mirković iznenađena postupkom svoje djece: Oni su protiv toga da budu javne ličnosti

(express/kurir)

Vidojev otac otkrio šta sve posjeduje: Samo grobnica vrijedi pola miliona eura Express.

Sportska centrala

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://tnt.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa