(VIDEO) Dženis Ćosić otkrio kada će Stephan Barou debitovati za Velež, u pomoć pritekla i Crvena zvezda

Team manager Veleža, Dženis Ćosić, govorio je za zvaničnu klupsku televiziju mostarskog tima, između ostalog, o tome kada bi Stephan Barou mogao zaigrati za ovaj klub.

Braou je u februaru stigao u redove Veleža, ali je nakon toga osumnjičen za silovanje maloljetnice u Mostaru. U međuvremenu, Tužilaštvo u Mostaru je utvrdilo da nema nikakvih dokaza i da su optužbe bile neutemeljene protiv ovog igrača.

On je tu od zimskog prelaznog roka, a nakon toga su nastali određeni problemi oko njegovog statusa u državi. Međutim, mi smo tek krenuli sa realizacijom njegovih papira krajem juna kada je on oslobođen svih optužbih. Osnovni problem koji je uočen kod njega je taj da je on bio bez dozvole boravka u našoj državi. To je jedan problem koji se nije odavno desio u našoj državi, da neko boravi tu, a da nema dozovlu. Drugi problem je bio taj što stanovnici Obale Slonovače nisu imali mogućnost izlaska u bilo koju zemlju u kojoj ima naša ambasada. Onda smo krenuli u realizaciju tog problema i uspjeli smo da ga riješimo preko Srbije, uz pomoć Crvene zvezde, koja nam je poslala potrebnu papirologiju, da bi mi uopšte dobili vizu za njegov ulazak u Srbiju, a nakon tog ulaska da pokušamo riješiti vizu za povratak u BiH. Tu se uključio kompletan upravni odbor, gdje nam je predsjednik Senad Husnić izuzetno pomogao i ubrzao proces, koji bi vjerovatno još trajao. U ovom momentu, on će biti spreman za utakmicu protiv Posušja, kazao je Ćosić.

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju