VELIKA AKCIJA SIPA-E U NEKOLIKO GRADOVA: ZAPLIJENJENA VOZILA I DROGA, IMA UHAPŠENIH

velika akcija sipa-e u nekoliko gradova: zaplijenjena vozila i droga, ima uhapšenih

Kako je saopćeno iz SIPA-e, operativna akcija je realizovana zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine i to “Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela” “Krijumčarenje migranata” i “Krijumčarenje ljudi”.

– Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, gdje su kriminalistički obrađena i ispitana u svojstvu osumnjičenog nakon čega su po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine otpuštena da se brane sa slobode –  navedeno je iz SIPA-e.

Dodali su da su otkrivena i privremeno oduzeta četiri putnička motorna vozila koja su korištena za krijumčarenje ljudi, manja količina materije koja asocira na opojnu drogu, određena dokumentacija kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

– Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Bosansko podrinjskog kantona – dodaju iz SIPA-e.

(A. J.)

The post VELIKA AKCIJA SIPA-E U NEKOLIKO GRADOVA: ZAPLIJENJENA VOZILA I DROGA, IMA UHAPŠENIH first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju