VELIBOR PUDAR: Preko 10 država je tražilo Lanu, ali je ostala plivati za BiH

Nekadašnji odlični golman Veleža i danas pomoćni trener u gabelskom GOŠK-u, Velibor Pudar, je u podcastu kod Sabahudina Topalbećirevića otkrio da je više od deset zemalja zvalo njegovu kćerku, najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar da nastupa za njih.

Mostarka rođena 2006. godine osvojila je u prošloj godini tri zlatne medalje, a kruna sjajnih nastupa bila je dvije medalje na seniorskom prvenstvu Europe u Rimu. Lana je bila trećeplasirana u disciplini 100 metara leptir, dok joj je na duplo dužoj dionici pripala zlatna medalja, a u obje discipline postavila je novi nacionalni rekord.

 – Mislim da je deset, 12 ili 15 država zvalo da pliva za njih. Bilo je mnogo ponuda, ali Lana je ostala ovdje da pliva za Bosnu i Hercegovinu. Kada je imala te ponude, ona je bila osnovna škola. Mogla je ići gdje je god htjela. Ona ima i ovdje vrhunske rezultate, samo joj treba mali vjetar u leđa. Prije su govorili za Lanu – “vidi je, Velina kćerka”. Sada govore – “vidite, ono je Lanin tata”. E to je veliki uspjeh u životu. Srce je ovoliko kada to doživite, rekao je Velibor, otkrivši da je njegova kćerka slučajno počela da se bavi plivanjem.

 – Ja sam 2011. godine stigao iz Saudijske Arabije na odmor početkom lipnja. Šetao sam jedno jutro sa Lanom i pitao je da li bi voljela da je upišem u školu plivanja da nauči plivati. Ona je kazala da bi. Tada sam je odveo da uči plivati, a nakon trećeg njenog dolaska na plivanje iz kluba su mi rekli da želi da ostane kod njih. Ona je u to vrijeme imala pet godina. Vremenom je završila školu, išla na treninge i na prvom natjecanju u Sarajevu je osvojila medalju. Nakon toga je u Banjaluci na jednom mitingu bila najmlađa i osvojila pet – šest medalja, podsjetio je Velibor Pudar. R.Š.

The post VELIBOR PUDAR: Preko 10 država je tražilo Lanu, ali je ostala plivati za BiH appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju