21.6 C
Sarajevo
Ned, 06, 23

UZ OVAJ NAČIN SAČUVAJTE KISELI KUPUS DO LJETA Ni slučajno nemojte da ga bacate, bitna je samo jedna stvar

Kiseli kupus je omiljena zimnica svima u Srbiji, a svakoj domaćici jedini problem jeste kako da on ostane svež duže vrijeme i ne pokvari se.

Nadamo se da će vas obradovati činjenica da postoji rješenje i za to.

Već u ovom periodu mnogi primijete kako kiseli kupus počinje da se kvari iako ga je ostalo još mnogo u buretu.

Ako budete pratili ove korake, neće biti potrebno da ga bacate.

Ako primijetite povišeno pjenušanje zakiseljene vode, potrebno je u bure dodati vinobran u količini od 5 do 10 grama.

Međutim, postoji i drugi način kako kiseli kupus može da se spasi i on je provjeren.

Recept:

Bitan je procenat soli u vodi, salinitet.

Nasuti 4% solu u neku kantu,10 l recimo, 400 gr soli, pa nalivati tako dok se ne nalije za šaku iznad gornjeg sloja, prebaciti kupus iz prethodnog bureta, pritisnuti, da ne plivaju glavice. Kupus redati kako raste. Nema pretakanja, jer nema potrebe da se pretače na taj salinitet. Zatim se so u kanti dobro razmuti.

Kad to sve uradite, važno je da se bure sa kupusom prebaci u podrum u koji ne dopire dnevna svjetlost. Samo tako ćete kiseli kupus sačuvati do ljeta.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa