Unaprijeđeni Kia XCeed dizajn, nove tehnologije, GT-line

Kijin iznimno uspješan kompaktni crossover XCeed nedavno je dobio brojna unaprjeđenja, uključujući osvježen, odvažniji vanjski izgled, unaprijeđenu unutrašnjost i novu opremu GT- line koja donosi GT-ovski stil u ovu najpopularniju izvedbu karoserije Ceed-a. Zbog ovih promjena XCeed će postati još privlačniji u popularnom segmentu srednje velikih crossovera (CUV-C).
Novi XCeed donosi brojne dizajnerske promjene, pored konkurentske ponude pogonskih sklopova koji uključuje blage hibride, priključne hibride te benzinske i dizelske izvedbe. I vanjština i unutrašnjost su poboljšani kako bi se bolje slagali sa sportsko-urbanim karakterom XCeeda i učinili ga još privlačnijim u Ceedovoj 4-članoj obitelji.
GT-line donosi duh GT-a: 204 KS nudi uzbudljivu i dinamičnu vožnju

unaprijeđeni kia xceed dizajn, nove tehnologije, gt-line
Unaprijeđeni Kia XCeed dizajn, nove tehnologije, GT-line

XCeed prvi put je dobio izvedbu GT-line u kombinaciji s benzinskim motorom koji proizvodi 204 KS i pruža uzbudljivu i dinamičnu vožnju. Ovaj sportski model oduševljava i pobuđuje vrlo pozitivna osjećanja kod kupaca koji traže racionalne prednosti većeg vozila, bez odricanja stilu ili sportskom duhu. GT-line, XCeedov najviši paket opreme, ispunjava sva očekivanja svojim jedinstvenim sportskim dizajnom i performansama koje inspirira GT.
Moderna vanjština naglašava emocionalnu narav novog XCeeda koja odskače od crossovera razreda C

unaprijeđeni kia xceed dizajn, nove tehnologije, gt-line
Unaprijeđeni Kia XCeed dizajn, nove tehnologije, GT-line

Kao jedan od tehnološki najnaprednijih automobila u svom razredu je novi XCeed (zajedno s ostalim izvedbama Ceeda) najprodavaniji model Kije, zahvaljujući najnovijim tehnologijama, uključujući naprednu sigurnost, povezivost i infotainment sisteme. Te modifikacije koncipirane za unaprjeđenje svakodnevne praktičnosti, uživanja u vožnji i sigurnosti putnika nastavak su ostavštine prethodnika XCeeda kao tehnološki jednog od najnaprednijih vozila u razredu srednje velikih crossovera.
Kao pružatelj rješenja za održivu mobilnost Kia predstavlja novi XCeed s bogatom ponudom učinkovitih i elektrificiranih pogonskih sklopova. Priključni hibrid XCeed (PHEV) omogućava doseg na struju do 48 km, što je oko 60 km urbane vožnje, dok su na raspolaganju i drugi ekonomični pogonski sklopovi od turbopunjača do inovativnih blagih hibridnih sistema koji jamče da je XCeed pravi izbor za svak životni stil.

unaprijeđeni kia xceed dizajn, nove tehnologije, gt-line
Unaprijeđeni Kia XCeed dizajn, nove tehnologije, GT-line

Unaprijeđeni XCeed već u prodaji; 7-godišnja garancija do 150.000 km
Kao i sve ostale izvedbe modela Ceed i novi XCeed se proizvodi u visokotehnološkom proizvodnom pogonu u Žilini (Slovačka). Novi crossover standardno nudi Kijinu sedmogodišnju garanciju za čitavo vozilo odn. do 150.000 km (prve tri godine bez ograničenja prijeđenih kilometara).
Dizajn vanjštine modernog i praktičnog crossovera
Elegantan i suvremen izgled unaprijeđenog XCeeda temelji se na ikonskom dizajnu svojeg prethodnika. Proizvod Kijinog europskog dizajnerskog centra u Frankfurtu nastao je pod vodstvom Gregoryja Guillaume-a, potpredsjednika dizajna u Kia Europe.

Guillaume je komentirao: »XCeed je naša najpopularnija izvedba Ceeda i najznačajniji model, stoga smo iskoristili priliku da unaprijedimo njegov stil i napredak Ceedovog dizajnerskog jezika. Napravljene promjene dodatno naglašavaju sportski, urbani i avanturistički duh XCeeda.”
Novi Kia XCeed ima nove LED farove i izmijenjenu masku, prednji branik i inovativni koncept dovoda zraka. Kreativnom integracijom maglenki u farove dizajnerima je uspjelo uključiti zračne zavjese na obje strane koji usmjeravaju zrak oko točkova kako bi smanjili otpor zraka i smanjili potrošnju goriva.
Novi XCeed ima ekskluzivne 18-inčne aluminijske naplatke osmišljene za dodatnu privlačnost u razredu srednje velikih crossovera. Modifikacije na zadnjem kraju uključuju novi difuzor sa sjajnom crnom zaštitnom pločom i diskretnim ispušnim cijevima za svjež sportski izgled. Na boku se dugi pokrov motora preljeva u A stup iza prednjeg točka što automobilu daje sportsku, prema natrag zategnutu siluetu. Dok međuosovinski razmak ostaje jednak kao kod drugih modela Ceed iznosi 2.650 mm, prednji i zadnji prevjes XCeeda sprijeda je produljen u odnosu na hatchback za 25 mm (na 905 mm) i 60 mm straga (na 840 mm). Jedini dijelovi karoserije koji su identični onim iz hatchbacka su prednja vrata.
Padajuća linija krova koja vodi do strmo zaobljenih prtljažnih vrata a la fastback poboljšava dinamični kupeovski izgled XCeeda. Na raspolaganju su 16 ili 18-inčni strojno obrađeni naplatci od aluminijske legure, obuveni u pneumatike dimenzija 205/60 R16 ili 235/45 R18 s odličnim prianjanjem.
Stražnja LED svjetla imaju suptilan svjetlosni potpis koji se čini kao da seže do ramena automobila promatrajući iz određenih kutova. Izborane linije koje se protežu vodoravno preko prtljažnih vrata i zadnji branik daju novom XCeedu širi i stabilniji izgled.
Podignuta i isklesana karoserija donosi robustan izgled koji masovno privlači kupce. Udaljenost XCeeda od tla je 172 mm na 16-inčnim naplatcima i 184 mm na 18-inčnim naplatcima, što je do 44 mm više od hatchbacka. Blatobrani i obloge bočnih pragova zajedno s kromiranim krovnim nosačima daju automobilu moćan izgled.

auto.ba

drugi upravo čitaju