UBIO SUGRAĐANINA VOZILOM, A ONDA SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA ‘HVALIO’ DA MU SE OSVETIO

ubio sugrađanina vozilom, a onda se na društvenim mrežama ‘hvalio’ da mu se osvetio

Ovo je drugi put da mu se ova mjera produžava, a u pomenutoj odluci je navedeno kako pritvor može trajati najduže tri godine od dana potvrđivanja optužnice ili do nove odluke suda, s tim što će se kontrola opravdanosti pritvora vršiti svaka dva mjeseca. U međuvremenu, očekuje se početak suđenja Žeriću za počinjeno krivično djelo.

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je ranije optužnicu Tužilaštva USK-a protiv Žerića, prema kojoj se tereti da je 30. juna 2023. u Ulici Hasan-bega Biščevića u Bihaću, upravljajući Fiat Stilom namjerno udario Elvisa Bajramovića i zadao mu povrede od kojih je ovaj preminuo. Ovo krivično djelo je, navodi se u optužnici, počinjeno sa predumišljajem a optuženi se automobilom uputio iz pravca grada u naselje Sokolac, gdje je Bajramović živio, u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica koje su imali.

Kada ga je uočio na ulici, udario ga je prednjim dijelom automobila, nakon čega je oštećeni pao na haubu vozila i prednje vjetrobransko staklo, a potom i na asfalt, pa je tako zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo dan kasnije. Žerić se potom odvezao s lica mjesta i na društvenim mrežama slao poruke kako je Bajramovića udario automobilom i na taj način mu se osvetio.

The post UBIO SUGRAĐANINA VOZILOM, A ONDA SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA ‘HVALIO’ DA MU SE OSVETIO first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju