Ubijen vođa škaljarskog klana

JOVAN VUKOTIĆ (42), vođa škaljarskog klana, ubijen je večeras u Istanbulu, pišu srpski mediji. Vukotić je bio u bijegu nakon što je za njim bila raspisana tjeralica zbog optužbi da je planirao ubojstva svojih suparnika. Vukotićevim ubojstvom nastavljen je dugogodišnji kriminalni rat u kojem je ubijeno više od 60 ljudi. 

Vukotić se u Turskoj skrivao od crnogorskih istražitelja koji su za njim raspisali potjernicu i podigli optužnicu, ali po svemu sudeći, i od kriminalnih suparnika. Škaljarski klan njegovim ubojstvom ostaje bez vođe jer je drugi vođa, Igor Dedović, ubijen 2020. u Ateni u Grčkoj. 

Srpski mediji pišu da je u prosincu 2019., dok se nalazio u pritvoru u Srbiji i čekao izručenje u Crnu Goru, pokušano ubojstvo Vukotića. Navodno su trojica muškaraca planirala ga otrovati cijanidom. To nikada nije dokazano, ali je to tvrdilo srpsko tužiteljstvo. 

Iduće godine je navodno također planirano njegovo ubojstvo dok je bio na razgovoru u policijskog stanici u Kotoru. Ispred je bio naoružani muškarac koji ga je trebao ubiti. U ratu klanova ubijen i i Vukotićev otac Veselin, dok mu je brat Igor u bijegu. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana mafijaški obračun dogodio se na Pagu. Na Zrću je ubijen škaljarac Goran Vlaović (38). Ubio ga je 28-godišnji Duško Tanasković, pripadnik kavačkog klana. 

The post Ubijen vođa škaljarskog klana appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju