U Bosnu i Hercegovinu je stigao REVALID®, omiljeni švicarski brend za njegu kose

Ove jeseni na police bh. apoteka stiže dugoočekivani švicarski brend za cjelovitu njegu kose Revalid®. Okosnica brenda su proizvodi koji brinu o ljepoti i zdravlju kose izvana i iznutra, a namijenjeni su ženama i muškarcima koji traže jednostavno, ali učinkovito rješenje za poticanje rasta kose. Ewopharma kontinuirano poboljšava Revalid® kao sveobuhvatan sistem za njegu kose od 1992. godine, pa će tako po prvi put u BiH biti dostupan naučno ispitani i nagrađivani aktivni sastojak Redensyl® koji daje vidljive rezultate i osigurava da vaša kosa zablista u svoj svojoj ljepoti. Revalid® je bh. tržištu predstavljen jučer u hotelu Novotel u Sarajevu gdje se održao stručni skup i druženje uz ugodan zabavno-muzički program. Predavači prof. dr. Emina Kasumagić-Halilović i prof. dr. Edin Suljagić sa stručnog aspekta su pojasnili prisutnim uzroke, dijagnostiku, primijenjene terapije u slučaju gubitka kose kao i istakli inovativni pristup linije proizvoda Revalid® Hair Loss koji daje novi holistički pristup rješavanju problema s kosom. Tokom panel diskusije svi prisutni su imali priliku da panelistima postave pitanja vezano za predstavljene nove Revalid® proizvode kao i općenito pitanja vezana za sve češći problem, a to je gubitak kose.

Nepobjedivo trojstvo u borbi protiv opadanja kose

Opadanje kose danas predstavlja velik problem i kod žena i kod muškaraca. Ono uveliko ovisi o genetici, nedovoljnom unosu vitamina, minerala i hranjivih tvari koje su potrebne kako bi kosa rasla bujna i zdrava, ali i zbog krivog tretiranja kose, te izlaganja kose velikom stresu. Često, ne razmišljajući, posežemo za raznim hemijskim i mehaničkim tretmanima za kosu koji mogu na nju ostaviti nepoželjne posljedice. Čak i sam stres i užurbani način života ovdje igraju veliku ulogu. U posljednje vrijeme se sve više spominje i učestao problem opadanja i prorjeđivanja kose kao posljedica preboljenog COVID-19. Šta učiniti? Važno je, naravno, uočiti problem na vrijeme te uravnotežiti prehranu, i osigurati svakodnevno dovoljan unos važnih vitamina za kosu i kožu. Zatim, čak i kada je stanje već narušeno, treba krenuti u rješavanje problema pravilnim izborom preparata za njegu iznutra i izvana.

Revalid® serum za rast kose

Revalid® serum za rast kose sadrži inovativni aktivni sastojak Redensyl® koji se često naziva “promotor rasta kose”. Redensyl® se sastoji od dvije patentirane molekule dobivene iz drveta ariša i lišća zelenog čaja, te poznatih tvari koje podržavaju i obnavljaju folikule vlasi. Ima ciljani učinak na matične ćelije folikula dlake i pospješuje metabolizam ćelija koje proizvode keratin (gradivni element naše kose). Rezultat je do 28.000 novih vlasi kose nakon 3 mjeseca redovne upotrebe.* Dodan je i ekstrakt cvijeta pelina iz švicarskih Alpa, koji sadrži antioksidativna eterična ulja koja nadopunjuju osnažujući učinak Redensyl® formule. Dodane aminokiseline i pantenol (vitamin B5) hidratiziraju kosu i suho vlasište, te potiču regeneraciju ćelija kože tjemena.

* U kontroliranom istraživanju pod nadzorom iskusnih dermatologa, polovica od 26 ćelavih muškaraca (3-4 stepen) u dobi od 18 do 70 godina koristila je 3% Redensyl® formulu.


image

.


 

Revalid® stimulirajući šampon

Revalid® stimulirajući šampon također sadrži Redensyl®, ekstrakt cvijeta pelina iz švicarskih Alpa i pantenol koji dodatno pomažu u nježnom čišćenju, hidrataciji i jačanju strukture kose. Revalid® stimulirajući šampon pruža najbolju njegu i ujedno priprema vašu kosu za daljnji tretman protiv ispadanja kose s Revalid® serumom za rast kose. Bez parabena, sulfata i silikona.

 

Revalid® kapsule za kosu

Vitamini i minerali u Revalid® kapsulama podržavaju zdravlje kose iznutra i savršeno nadopunjuju njegu s Revalid® stimulirajućim šamponom i Revalid® serumom za rast kose. Više od 25 godina švicarske stručnosti uloženo je u razvoj ovog proizvoda. Potpuno nova formula sadrži pomno odabrane vitamine (biotin, B1, B6, D3), minerale (cink, bakar, željezo), aminokiseline i biljne ekstrakte koji pomažu u održavanju zdrave kose. Najbolji učinci se mogu očekivati ​​kada se koristi s Revalid® serumom za rast kose i Revalid® stimulirajućim šamponom za vanjsku upotrebu. Tako će vaša kosa zaista biti potpuno nahranjena izvana i iznutra!


image

.


O BRENDU REVALID®

Revalid® je razvijen 1992. godine u Švicarskoj kako bi pružio sveobuhvatnu njegu kose i tretmane za gubitak kose. Visokokvalitetni Revalid® proizvodi, kreirani od strane stručnjaka kako bi kosa bila zdravija i jača, formulirani su posebno kako bi pružili svu potrebnu njegu kose. Svi proizvodi su dermatološki ispitani. www.revalid.ba

 

O KOMPANIJI EWOPHARMA

Ewopharma AG je švicarska farmaceutska kompanija sa 60-godišnjom tradicijom i iskustvom u prometovanju lijekova i bezreceptnih proizvoda na tržištu srednje i istočne Europe. Kompanija pokriva sve aspekte pristupa tržištu i marketinga farmaceutskih proizvoda, kao i proizvoda za zaštitu zdravlja potrošača. Više na www.ewopharma.ba

www.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju