U Bosni i Hercegovini ubijeno 14 žena u protekloj godini

u bosni i hercegovini ubijeno 14 žena u protekloj godini

U protekloj godini u Bosni i Hercegovini je ubijeno 14 žena. Posljednji slučaj u Tuzli je ponovno šokirao javnost, kada je saopćeno da je Mujaga Čičkušić, uposlenik UKC-a Tuzla, ubio svoju suprugu i dvoje maloljetne djece prije nego što je počinio samoubistvo.

Prošle godine, 7. svibnja, Muharem Subašić (60) u tuzlanskom naselju Krojčica je sjekirom ubio svoju suprugu Kadu Subašić, kako piše Avaz.

Mevludin Aljić (58) je 20. kolovoza 2023. u naselju Podgajevi kod Živinica upucao svoju nevjenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (52), a potom izvršio samoubistvo. Krajem istog mjeseca u Zavidovićima Mersud Halilović (45) je hicima iz lovačke puške ubio svoju nevjenčanu suprugu Aidu Dendić (33) te potom izvršio samoubistvo.

Nermin Sulejmanović je 11. kolovoza prošle godine okrutno ubio Nizamu Hećimović. U svojem krvavom pohodu ubio je još dva muškarca, oca i sina, turske državljane Denisa i Ondera Džengiza.

Amir Hasanbašić (18) iz Modriče priznao je ubojstvo svoje bake Mensure Hasanbašić (58), koju je 24. listopada 2023. godine nožem izbo 24 puta. Uslijedio je zločin 7. veljače 2023., kada je pripadnik MUP-a Tuzlanskog kantona, Elvis Ćustendil, s više hitaca iz službenog pištolja ubio Amru Kahrimanović u Tuzli.

U Bijeljini, u naselju Velika Obarska, M. V. (18) je 2. prosinca 2023. godine sjekirom ubio svoju majku S. V. (50) te zapalio njeno tijelo. U Dobrljinu kod Bosanskog Novog 30. decembra 2023. godine, Željko Z. (65) je ubio svoju majku Zorku Z. (86) i sestru Ljiljanu K. (58), a zatim je izvršio samoubistvo hicem iz vatrenog oružja.

U Sarajevu je Anel Bećirović 12. novembra 2023. godine, uprkos zabrani prilaska, prilikom predaje djeteta majci, hicem iz pištolja ubio Emiru Maslan.

Selma Baluković (48) je ubijena u Lipnici 20. februara 2024. godine, dok je njen partner, mađarski državljanin Erno Szabo Csaki (50), pokušao izvršiti samoubistvo.

Refik Mujedinović je 8. maja ove godine sjekirom usmrtio svoju suprugu Halidu Mujedinović, a potom se otišao u Srebrenik gdje se obesio u dvorištu kuće. U naselju Miljevina kod Foče, Radomir Andrić je pištoljem ubio suprugu Milevu, a zatim sebi oduzeo život.

Objava Za godinu u Bosni i Hercegovini ubijeno 14 žena prvi put se pojavila na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Javno.ba )

drugi upravo čitaju