DVOJAC U BH. GRADU ZAUSTAVLJEN SLUČAJNO, PA POLICIJA RASVIJETLILA SEDAM TEŠKIH KRAĐA: UZIMALI SU NAKIT, NOVAC, ALAT

Njih dvojica su odranije poznata policiji, a prvenstveno Gvozden koji je prije par godina promijenio ime. On se ranije zvao Anđelko Čavlović i više puta je hapšen i osuđivan zbog krađa.

Pomenuti dvojac ovaj put nije imao sreće i uhapšeni su nakon što su slučajno naišli na policijsku patrolu.

Izvor Srpskainfo ispričao je da je policija prilikom redovnih kontrola saobraćaja, u noći između nedjelje i ponedjeljka zaustavila automobil u kojem su se nalazili Gvozden i Matijević.

– Pošto se radi o bezbjednosno interesantnim osobama, policija ih je zadržala i odvela u policijsku stanicu, kako bi provjerili da li se mogu povezati sa nekim krivičnim djelima. Isto jutro, u Policijsku stanicu Laktaši javile su se tri osobe koje su prijavile da je njihova imovina opljačkana veče ranije – pojašnjava izvor.

Kaže da su ove prijave policiji bile dovoljne da posumnjaju da bi iza njih mogli stajati Gvozden i Matijević.

– Nakon toga, policija ih je krenula ispitivati o ovim krađama i bilo je očigledno da se oni mogu dovesti u vezu sa njima. Uskoro su inspektori od suda dobili nalog da mogu pretresti i automobil koji su oni koristili – isitče pomenuti sagovornik.

Dodaje da su prilikom pretresa, pronašli određene stvari koje potiču iz krađa, te su nakon toga njih dvojica uhapšeni.

– Daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da se oni mogu povezati sa ukupno sedam krađa, koje su od maja počinjene na području Banjaluke i Laktaša – pojašnjava izvor.

dvojac u bh. gradu zaustavljen slučajno, pa policija rasvijetlila sedam teških krađa: uzimali su nakit, novac, alat
Ilustracija

Dodaje da su oni obijali kuće i stanove i da su krali redom sve što stignu.

  • Uzimali su nakit, novac, alat, odnosno sve što su mislili da se može lako prodati – ističe sagovornik Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, još se ne može utvrditi koliko je tačna materijalna šteta koju oni pričinili krađama.

– Za sada je utvrđeno da se oni sumnjiče da su počinili sedam krađa. Međutim, inspektori će provjeriti da li se oni mogu povezati sa još nekim krađama koje su na sličan način počinjene na području Banje Luke – pojasnio je.

On je dodao da je Gvozden skoro 20 godina poznat policiji po brojnim krađama koji je počinio na području Banjalučke regije.

Zadnji put hapšen je i početkom aprila prošle godine u policijskoj akciji „Balkon 1“. Tada je priveden sa još dvije osobe zbog sumnje da su počinili sedam krađa. U stanove i kuće su provaljivali tako što su obijali balkonska vrata, zbog čega je ova akcija dobila to ime.

Dvije godine prije toga, uhapšen je u akciji „Blinda“ zbog sumnje da je u krađama na području Banjaluke pričinio štetu od oko 14.000 maraka. Tada je isto krao novac, nakit i druge predmete koji se mogu lako prodati. Na meti su mu se našle i kuće imućnih Banjalučana.

hayat.ba

drugi upravo čitaju