Trik za odabir udobnih štikli

Noćna mora je kupiti prekrasne štikle koje će se kasnije pokazati kao sprava za mučenje. Kako biste konačno prekinuli kupovinu dotičnih, postoji pravilo uz koje ćete lako prepoznati hoće li vam štikle biti udobne ili ne.

Postoji pravilo ako je udaljenost između pete i đona manja od 7.5 cm da će cipela biti neudobna. Time se stvara puno veći nagib i biće vam izuzetno teško hodati u njima već nakon kratkog vremena.

Naime, stvar je u nagibu. Što je nagib štikle veći, to će ona biti neudobnija. To lako možete prepoznati po udaljenosti između potpetice i đona. Što je ona veća, to će štikla biti udobnija.

Ali što je udaljenost između potpetice i đona kraća, to će štikla biti neudobnija, čak i ako je peta mala.

Kupujete li štikle onlajn i ne možete provjeriti kolika je udaljenost između pete i đona, ta se računica onda smanjuje i idealno je da razmak na vašem zaslonu bude 3 cm. Štikla s razmakom od 2.5 cm od potplata već će biti vrlo neudobna.

Nagib na potpeticama je izuzetno bitan za udobnost jer što je udaljenost između potplata i pete manja, to će se vaša težina više prebaciti na prste, a upravo je to ono što je bolno.

(Žene.ba)

The post Trik za odabir udobnih štikli appeared first on Žene.ba.

zene.ba

drugi upravo čitaju