Treća utakmica u kratkom periodu: Nastavlja li Petev sa rotacijama?

treća utakmica u kratkom periodu: nastavlja li petev sa rotacijama?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigraće danas i treću utakmicu u kratkom periodu, a protivnik je Crna Gora.

Ivaylo Petev će ponovo vjerovatno izrotirati sastav značajno. I sam je govorio kako su pojedini fudbaleri van takmičarskog ritma i treba im dozirati minutažu, prije svega misleći na Miralema Pjanića, a u prva dva meča je pokazao da će, kao i većina selektora u ovom junskom terminu, dosta rotirati.

I danas se očekuje dosta promjena u odnosu na duel sa Rumunima na Bilinom polju. Navijače najviše interesuje šta je sa Edinom Džekom koji je zbog povrede izašao protiv Rumuna na poluvremenu i upitan je za večeras, a postoji velika vjerovatnoća da će ostati na klupi. Upitan je i Eldar Ćivić, a njega bi trebao zamijeniti Sead Kolašinac.

Petev se i dalje razmišlja o sastavu, a moguće je da na golu umjesto Ibrahima Šehića u ovom susretu proba Nikolu Vasilja, odličnog golmana St. Paulija, koji bi ovog ljeta mogao promijeniti sredinu i otići u Englesku. Odbrana bi se trebala vratiti na postavku iz Helsinkija sa Gazibegovićem na desnoj strani, te Hadžikadunićem i Ahmedhodžićem na štoperu, uz Kolašinca na lijevom beku.

U sastav se vraća Rade Krunić, koji je u dogovoru sa selektorom propustio Rumune, a pored njega bi mogli u sredini biti Luka Menalo, Miralem Pjanić, Amer Gojak i Amir Hadžiahmetović, a ako Džeko ne mogne u napad će ipak Smail Prevljak, zlatni džoker Ivayla Peteva u prva dva meča.

Utakmica Crna Gora – BiH igra se od 20.45.

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju