-4.1 C
Sarajevo
Sri, 02, 23

Studentski poslovi u Njemačkoj – Udruženje mreža za izgradnju mira

Experience centar za mlade u svojoj ponudi ima širok spektar programa za mlade, kako tokom studija tako i nakon završetka. Veliki broj studenata je tokom svih ovih godina bio na našim programima. Studenti imaju priliku da odu vani, da se usavršavaju, da steknu prve poslove i radne navike, da putuju, sklapaju nova prijateljstva, uče nove strane jezike, da pritom zarađuju i da sa sobom ponesu nezaboravna iskustva. Na takav jedan program se prijavila i naša studentica Lorena Hrustanović iz Bihaća, koja trenutno živi u Sarajevu. Lorena je već 2 puta bila na Work Holiday Germany programu koji studentima omogućava da tokom svoje ljetne pauze na fakultetu 2 do 3 mjeseca provedu u Njemačkoj. Tokom svog boravka tamo studenti rade, zarađuju i zabavljaju se.

U prilogu se nalazi priče naše Lorene koja svakako može da bude vaša inspiracija, da i vi doživite jedno takvo iskustvo tokom pauze na fakultetu.

Dragi studenti, ponovno vam se javljam sa nezaboravnim iskustvom.

I ove godine sam učestvovala na programu Work Holiday Germany. Boravila sam u Erlebnispark Tripsdrillu koji nudi razne poslove za studente. S obzirom da je riječ o jednom tradicionalnom zabavnom parku, možete samo da zamislite koliki imate izbor zabavnih pozicija koje ćete moći da radite ! Erlebnispark Tripsdrill se nalazi neposredno blizu Stuttgarta i Heilbrona što stvara mogućnost da svaki svoj slobodan dan iskoristite za neko putovanje. Okolina samog parka gdje sam i boravila je predivna priroda te također ima dosta sadržaja za vidjeti i istražiti.

Tokom boravka vidjela sam se sa svojom starom rajom a upoznala novu. To su poznanstva iz čitavog svijeta..Tunis,Gruzija, Ukrajina, Kirgistan.. baš zbog toga je meni ovaj program poseban. Tokom učešća na programu upoznamo način i stil života u Njemačkoj te kulturu ostalih država. Imamo mogućnost da usavršimo jezik te da se naučimo sami snalaziti u drugoj državi. Svoje vrijeme provodimo u radu, putovanju, učenju, zabavljanju a pritom zaradimo. Program donosi samo prednosti.

Ovakva prilika se nudi samo dok smo studenti. Stoga, prijavite se na jedan od programa koje nudimo i uvjerite se sami u priče koje vam svake godine prepričavam. Rezervišite svoje radno mjesto na vrijeme i za sve potrebne informacije, javite mi se. Stojim vam na raspolaganju !

Studentski poslovi u Njemačkoj – Udruženje mreža za izgradnju mira

Ukoliko imate pitanja i želite da se prijavite na naš WHG program možete nas kontaktirati putem mail-a [email protected] i svakako nas zapratite na našim društvenim mrežama experience.njemacka gdje svakodnevno donosimo nove prilike i iskustva naših studenata sa programa iz Njemačke.

  GS-Tvornica mašina Travnik zapošljava inženjera elektrotehnike

Radujemo se našem zajedničkom druženju. 🙂www.mreza-mira.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 1

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Goran
Goran
Goran zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale. Prati lokalne vijesti i kulturna dešavanja za portale TNT Grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa