5.5 C
Sarajevo
Čet, 12, 22

Sting probao baklavu i rakiju u Sarajevu, od vodiča zatražio da posjeti bob stazu

Mak Muranović iz Art and Tours turističke agencije prethodna dva dana bio je vodič Stingu – svjetskoj muzičkoj zvijezdi koja će danas u Sarajevu održati koncert. Otkrio nam je koje lokacije je Sting posjetio u glavnom gradu BiH te šta ga je najviše zanimalo.

Muranović je u otkrio kako je Stinga, zajedno sa suprugom Trudie Styler i pratnjom proveo po starom dijelu grada, Trebeviću, kao i Tunelu spasa.

“Jučer smo se našli u hotelu. Htio je da vidi mnogo toga i htio je da sazna dosta o Sarajevu. Mene je posebno dirnulo to što je naglasio da je imao želju doći ovdje bez obzira na koncert. Proveli smo ga kroz stari dio grada, a posjetio je i zanatlijske radnje gdje je dobio i poklon”, započeo je Mak.

Potom je ispričao i kako je probao baklavu koja ga je oduševila, ali i rakiju.

“Kazao sam mu da proba i rakiju – za dobrodošlicu u grad. Na preporuku je probao krušku te je napravio grimasu, ali se ipak našalio kazavši: ‘Super je, ovo će me dozvati’”, dodao je.

Sting probao baklavu i rakiju u Sarajevu, od vodiča zatražio da posjeti bob stazu

Drugi dan Stingovog boravka u Sarajevu, na njegov zahtjev, vodič ga je odveo na bob stazu te su išli na panoramsko razgledanje .

“Htio je šetati do Pino hotela gdje je došao na doručak dobrodošlice, a jedna od lokacija koja je ostavila utiska na njega i ekipu koja ga je pratila je Tunel spasa. Svi su bili dirnuti. U Tunelu spasa je također dobio poklone te razgovarao s porodicom Kolar koja stoji iza cijele ideje tunela”, ispričao je Muranović

  CENTRALNI SKUP NES-A U SARAJEVU: MI SMO URAGAN, KOJI ĆE DONIJETI DUGO I ŽELJNO OČEKIVANE PROMJENE!

Sting probao baklavu i rakiju u Sarajevu, od vodiča zatražio da posjeti bob stazu

Mak nam je ispričao i da mu je Sting rekao da je čitao o Sarajevu i da zna da je to grad koji je “preživio mnogo”.

“Također, htio je ovdje istraživanjem grada otkriti i sam stvoriti sliku šta se to zbivalo od ‘92. do ‘95. Pričali smo o Olimpijskim igrama i također mnogo je ispitivao o samom gradu i historiji”, dodao je.

Sting probao baklavu i rakiju u Sarajevu, od vodiča zatražio da posjeti bob stazu

“Iznenadio me lakoćom i jednostavnošću. Prilično je otvoren, zaustavio je vozača kako bi se pozdravio na rastanku, a imao je strpljenja za sve koji bi ga sreli na ulici i zaražili fotografiju”, naglasio je Muranović.

Sting će večeras nastupiti u sarajevskoj Zetri, a zanimljivo je da će se ovaj muzički spektakl desiti upravo na njegov rođendan.

Privilegiju da bude vodič jednoj od najvećih svjetskih muzičkih zvijezda prepoznao je i Mak koji je kazao: “Smatram da sam dosta privilegovan i zadovoljan što su u Art and Tours agenciji izabrali mene za vodiča jer je i on sam jedan umjetnik koji je to prepoznao”.

Zanimljivo je da je Muranović pored posla u turističkoj agenciji Art and Tours prepoznatljiv i po vlastitim putovanjima, a do sada je posjetio 48 država svijeta.

Sting probao baklavu i rakiju u Sarajevu, od vodiča zatražio da posjeti bob stazu Express.

express.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Una
Unahttps://tnt.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa