ŠTA JE DJEČAK UBICA RADIO TOG JUTRA UOČI ZLOČIN? NJEGOVA MAJKA DALA DETALJAN ISKAZ POLICIJI, ALI OSTAJE NEODGOVORENO KLJUČNO PITANJE

šta je dječak ubica radio tog jutra uoči zločin? njegova majka dala detaljan iskaz policiji, ali ostaje neodgovoreno ključno pitanje

Opisala je i njegove dane prije masovnog ubistva, 3. maja, kao i kako je izgledalo jutro prije neko što je dječak sa očevim pištoljima i Molotovljevim koktelima ušao u OŠ “Vladislav Ribnikar” da sije smrt.

Dječakova majka saslušana je nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti dalo nalog da se ona ispita kako bi se utvrdilo da li je zapustila ili zlostavljala sina prije nego što je počinio masakr u školi.

Dhečakova majka saslušana je nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti dalo nalog da se ona ispita kako bi se utvrdilo da li je zapustila ili zlostavljala sina prije nego što je počinio masakr u školi.

Kako “Blic” saznaje, dječakova majka je kroz suze opisala kao bolešljivog i pametnog, te istakla da joj ništa nije ukazivalo na to da bi mogao da postane masovni ubica. Sada je na tužilaštvu da u nastavku istrage otkrije koliko ima istine u njenim riječima.

Dani uoči zločina

Izvor “Blica” kaže da je majka dječaka ubice ispričala kako je njen sin pet dana prije zločina bio sa drugom i njegovom mamom van grada. Tamo su proveli zajedno 1. maj, poslije čega su se vratili za Beograd.

– Majka je ispričala da se dječak vratio sa drugarom i njegovom majkom za Beograd, dok su ona, suprug i kćerka bili u drugom vozilu. Dječak je, kako je rekla, došao kući sat vremena prije njih kući i da se tuširao u trenutku kad je stigao ostatak porodice. Tvrdi da nije primijetila promjene u njegovom ponašanju – kaže sagovornik “Blica”.

Dan kasnije, 2. maja, dečak i njegova sestra nisu išli u školu i otišli su kod babe i dede, a uveče su se vratili i zajedno gledali film.

– Majka se sjeća da je dječak u jednom trenutku otišao do prodavnice da kupi namirnice, ali da ni tog dana nije vidjela ništa čudno u njegovom ponašanju. Navodno je pričao sa roditeljima o filmu koji su gledali i drugim temama koje ga zanimaju – kaže izvor “Blica”.

Kako “Blic” saznaje, majka je ispričala da je kobnog 3. maja ustala prva kako bi napravila doručak za dječaka i njegovu sestru. Njen muž je otišao na posao, posle čega je probudila djecu. Tvrdi da čak ni tada nije primijetila nešto čudno u ponašanju sina, osim što je tokom doručka i spremanja bio usporen.

– Dječak je majci navodno rekao da ne brine, jer nastavnica umije da zakasni. Majka tvrdi da je zatim otišla da odveze kćerku u školu, a dječak je ostao kod kuće i sam se spremao – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Sat vremena kasnije majka je čula za pucnjavu u školi. Policajcima je ispričala da je mislila da joj je sin ranjen u pucnjavi, te je odmah otišla do škole, gdje je saznala istinu.

– Majka kaže da je bila izbezumljena, da joj je i dalje teško da povjeruje da je njen sin to uradio i uporno tvrdi da ništa nije ukazivalo da je ovako nešto moglo da se dogodi. Istakla je da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima – kaže izvor “Blica”.

Izvora “Blica” otkriva da je majka dječaka ubice opisala svog sina kao dječaka sa širokim interesovanjima, koji nije impulsivan, ali ni energičan, koji je radoznao i koji je kroz zagrljaj znao da pokaže emocije prema njoj i babi.

Majka kaže da svoje nezadovoljstvo posljednjih godina nije pokazivao kroz plač, ali da je ranije, kada je bio mlađi, znao da se rasplače kada mu nešto nije po volji.

– Tvrdi da je dječak bio bliži s njom, nego sa ocem, a da je o dječaku i njegovoj sestri od rođenja brinula i dadilja koja joj se nikada nije požalila na njega – kaže sagovornik “Blica”.

hayat.ba

drugi upravo čitaju