-1.1 C
Sarajevo
Ned, 01, 23

SPECIJALITET DOMAĆE KUHINJE Rolat od ajvara, pikantno jelo

Najbolja stvar je što ga možete praviti u najrazličitijim varijantama kombinujući sastojke po svom ukusu

Potrebno je:
Kora
– Ajvar: 4 kašike
– Jaja: 5 kom
– Kisela pavlaka: 1 čaša
– Prašak za pecivo: 1 kesica
– Pšenično brašno: 5 kašika
– So: po potrebi

Nadjev:
– Feta sir: 300 gr
– Jaja: 1 kom, kuvano
– Kisela pavlaka: 1 čaša
– Šunka stišnjena:200 gr

Priprema:

1. Kora

U činiji odgovarajuće veličine umutite žumanca, dodajte kiselu pavlaku, ajvar i brašno pomiješano sa praškom za pecivo, pa posolite po želji.

U drugoj činiji, mikserom umutite šnel od bjelanaca, pa umešajte u prethodno pripremljenu smjesu sa žumancima i lagano sjedinite varjačom.

Smjesu ulijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta na 180°C.

2. Nadjev

Kiselu pavlaku i feta sir dobro sjedinite ručnom mućkalicom.

Po želji možete, a ne morate, ubaciti malo stišnjene šunke isjeckane na sitne kockice i jedno kuvano jaje, takođe iseckano na sitne kockice. Potom masu dobro sjedinite varjačom.

3. Sklapanje

Odmotajte koru za rolat i premažite je debelim slojem nadeva. Utrošite sav nadjev.

Ponovo urolajte koru i ostavite u frižider da se stegne. Ohlađeni rolat isjecite na parčad debljine oko 1cm i poslužite.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa