SLUČAJ KOJI JE POTRESAO AUSTRIJU: SINA (12) DRŽALA U TRANSPORTERU ZA PSE, IZGLADNJIVALA GA I MUČILA

slučaj koji je potresao austriju: sina (12) držala u transporteru za pse, izgladnjivala ga i mučila

Jeziv slučaj otkriven je prošle godine u Donjoj Austriji, a za mučenje maloljetnika terete se njegova majka (33) i njena navodna partnerica (40). 

One su mališana svakodnevno zaključavale u transporter za pse dimenzija 52×40 centimetara i stalno su ga mučile. Dječaka je sigurne smrti spasila socijalna radnica.

U trenutku kada je dječak pronađen, njegova tjelesna temperatura bila je 26,8 stepeni, a dijete je bilo premršavo jer su ga majka i njena djevojka izgladnjivale.

Starija optužena negira krivicu iako su u njenom telefonu pronađene poruke koje je razmjenjivala sa majkom dječaka. Naime, jedna drugoj su slale fotografije izmučenog djeteta uz jezive poruke i gifove. Na mnogim fotografijama je izgladnjeli dječak sklupčan na podu.

Mališan, koji sada ima 13 godina, proteklih sedmica na sudu je iznosio detalje stravičnog mučenja koje je trpio duži vremenski period.

Sa njim su psiholozi oprezno prolazili kroz sve detalje strahota koje su se događale u kući njegove majke.

Dječak je dobijao batine, polivan je vodom dok mu je stavljana tkanina preko lica, vezivan je, i zaključavan u transporter za pse u sobi koja je bila veoma hladna. Majka mu ništa nije davala da jede i po nekoliko dana.

Spašen je u novembru 2022. godine u posljednji čas. Ljekari su rekli da vjerovatno ne bi izdržao još jedan dan mučenja.

Njegova majka i njena djevojka terete se za pokušaj ubistva i prijeti im višedecenijska kazna zatvora.

Tokom davanja iskaza na sudu, dijete nije moglo ili nije htjelo da se prisjeti brojnih detalja svog mučenja, ali je više puta potvrdio da je preživio pakao, te da su obje žene učestvovale u njegovom mučenju.

The post SLUČAJ KOJI JE POTRESAO AUSTRIJU: SINA (12) DRŽALA U TRANSPORTERU ZA PSE, IZGLADNJIVALA GA I MUČILA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju