SLUČAJ IZ BIH: POVRIJEĐEN POLICAJAC DOK JE HVATAO LOPOVA

slučaj iz bih: povrijeđen policajac dok je hvatao lopova

Na vozilu se, na galeriji, nalazio pvc prozor. Na lice mjesta upućena je patrola policije, te je pregledom video nadzora utvrđeno da se navedeno vozilo udaljilo prema Mostaru. S navedenim upoznati službenici PS Buna, OC MUP-a HNK i dežurni OKP PU Čapljina.

Provjerom u LPR sistemu „Renata“ utvrđeno je da je vozilo, nešto prije prijave prošlo kroz Mostar, te se uputilo prema sjeveru.

Patrola policije PS Jablanica uočila je vozilo, a vozač istog nije stao na znak patrole, nakon čega se patrola uputila za istim u pravcu Konjica. Vozač ukradenog vozila je stao u mjestu Papratsko, te pobjegao u šumu ostavivši vozilo pored puta.

Pretragom terena od strane pripadnika PS/BS Konjic i PS Jablanica pronađen je i lišen slobode A.H. (1999) iz Jelaha koji je upravljao ukradenim vozilom.

Isti je imao povrede zadobivene od kretanja kroz šipražje, a tom prilikom je i jedan od policajaca zadobio lakše povrede uslijed kretanja nepristupačnim terenom.

Od strane službenika Odjela krim. policije PU Konjic izvršen je uviđaj na licu mjesta, a vozilo je vraćeno vlasniku. A.H. je u 01,00 sati predat službenicima PU Čapljina, a o svemu je upoznat nadležni tužilac.

(MUP HNK/ I.S.)

The post SLUČAJ IZ BIH: POVRIJEĐEN POLICAJAC DOK JE HVATAO LOPOVA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju