‘Sky’ aplikacija: Uhićen Zlatko Ibrišimović, odvjetnik Admira Arnautovića-Šmrka

Po nalogu Tužiteljstva BiH, pripadnici MUP-a Županije Sarajevo slobode su lišili sarajevskog odvjetnika Zlatka Ibrišimovića, prenosi sarajevsko ‘Oslobođenje’ te podsjeća da se Ibrišimovića, navodno, spominjalo u aplikaciji ‘Sky’ u kontekstu nezakonitih radnji.

On je odvjetnik Admira Arnautovića zv. Šmrk, koji je, također, nedavno uhićen zbog organiziranog kriminala. Ibrišimović je i po nalogu svog branjenika Admira Arnautovića-Šmrka nedavno nagovorio Adnana Maglića da se preda, što je on i uradio.

Magliću je nakon predaje određen pritvor, a u okviru ovog predmeta u pritvoru je i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Fahrudin Gačanović, kojeg se tereti da je odavao tajne kriminalcima.

Šmrka se sumnjiči da je od polovine 2019. do trenutka uhićenja na prostoru BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španjolske, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske i Slovenije organizirao međunarodnu grupu za organizirani kriminal koja se kontinuirano bavila krijumčarenjem kokaina, marihuane i speeda. On je putem telefonskih aparata kripta ‘Sky’ dogovarao vrstu, količinu i kupovinu droge, a zaradu ulagao u nekretnine i vozila.

The post ‘Sky’ aplikacija: Uhićen Zlatko Ibrišimović, odvjetnik Admira Arnautovića-Šmrka appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju