-4.1 C
Sarajevo
Sri, 02, 23

SINAN PRIJE SMRTI SANJAO SVOJU DŽENAZU: Golub mu je dolazio na samrti

Legenda narodne muzike Sinan Sakić preminuo je 1. Juna 2018. godine nakon duge i teške bolesti. No, on kroz svoje pjesme živi i dan danas.

A vratimo malo vrijeme prije njegove smrti. Naša ekipa je s njim razgovarala u Loznici dok je  on bio kući i primao infuziju. Beskrajno se tada obradovao ekipi, molio da ostanemo, da bi na koncu isključio infuziju kako bi nas otpratio do auta.

Nakon toga završio je u tuzlanskoj bolnici. Njegova supruga nam je tada ispričala neke detalje iz tog za njih teškog vremena koje je provodila s njim. Dok je bio u bolnici kaže, nije se mogao ni tada suzdržati od svoje velike ljubavi cigareta pa je često znao sa infuzijom doći do balkona kako bi zapalio. Jedne prilike u sobu je uletio golub i niko ga nije mogao istjerati.

SINAN PRIJE SMRTI SANJAO SVOJU DŽENAZU: Golub mu je dolazio na samrti

Golub se nije odvajao od njegove noge

Sletio je na Sinanovu nogu, noću spavao ispod njegovog kreveta, a danju hodao po sobi. Dan kasnije kada se Sinan probudio, pričala nam je njegova supruga, kazao joj je da je sanjao svoju dženazu. Sav usplahiren je rekao da su ga ponijeli na groblje gdje ga je dočekao jedan čovjek koji mu je rekao:

-Ti se vrati, tebi još nije mjesto ovdje!

A to se desilo nekoliko dana prije nego što će doživjeti hepatitičku jetrenu encefalopatiju koja je za sobom povukla nekoliko dodatnih problema. Fatalni i težak zdravstveni problem. Bio je u strašnoj krizi, životnoj krizi i mali je ko vjerovao da će preživjeti. Njegova supruga Sabina je jedina bila optimista, i kako nam je rekla, njegov san ju je pratio.

  Ovaj znak voli voljeti, razmazit će partnera do ludila: 4 važne informacije prije "spoj" s Vagom

No, brzo nakon toga krhki Sinan se više nije mogao boriti s nedaćam. Otišao je na bolji svijet 1. juna. Mirno i tiho, kako je i živio.

SINAN PRIJE SMRTI SANJAO SVOJU DŽENAZU: Golub mu je dolazio na samrti

Kada je Sina spavao, golub je bio ispod kreveta

Inače, vjerski značaj golubova zastupljen je u svim religijama, pa i u islamu, a posebno u Indiji. U nekim tradicijama, golub simboliše anđela čuvara. Prema narodnom vjerovanju, ubiti goluba smatra se velikim grijehom jer on predstavlja Božju pticu. Golub je u Starom zavjetu simbol mira, dobre volje i oproštaja, a u Novom zavjetu Svetog duha, ljubavi i milosti Božje, dok su u hinduističkoj tradiciji golubovi glasnici boga mrtvih. Osim što donose dobre vijesti, golubovi se smatraju i dušama bliskih osoba koje su napustile fizički svijet.

SINAN PRIJE SMRTI SANJAO SVOJU DŽENAZU: Golub mu je dolazio na samrti Express.

express.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Una
Unahttps://tnt.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa