11.6 C
Sarajevo
Uto, 10, 22

SINA JOJ BRUTALNO UBILI, A SADA NE ŽELE PO NJEGOVOM IMENU NAZVATI TURNIR, KOJEG JE ALEKSA PRIJE SMRTI ORGANIZOVAO

On je bio tog kobnog dana na 18. rođendanu drugarici kada su se dvije grupe mladića pokoškale. Ušao je da ih smiri i očigledno od nečijeg udarca u karotidnu arteriju, našao se na podu terase kafane. Ubrzo nakon toga je preminuo. Do sada nije pokrenut sudski postupak kako bi se nakon dvije godine otkrila prava istina o Aleksinoj smrti.

  • Aleksinac je u maju 2021. godine izgubio divnog dječaka, koji je bio veoma cijenjen i poštovan u svijetu sporta, naročito u fudbalu, kako velikom, tako i malom – futsalu. Aleksa je 2020. zajedno sa svojim drugovima iz ekipe, pokušavao na sve načine da organizuje i dovede turnir u futsalu u svoj grad. U toj borbi, između ostalog, pregovara i sa predstavnicima opštine Aleksinac, Kancelarijom za mlade. Uspjeli su nekako da sve osmisle, da pronađu načina za finansiranje, ali im ponovno uvođenje mjera zbog COVID-a 19 remeti planove i turnir je pomjeren za narednu 2021.godinu – objašnjava majka Dragana.

Ona kaže da se sjeća koliko je Aleksa bio predan da se taj turnir organizuje, da ta sportska manifestacija zaživi u Aleksincu.

Prošle godine je turnir održan bez Aleksinog imena uz obrazloženje da zbog istražnog postupka koji se vodi zbog Aleksine smrti, nisu u prilici da turniru daju njegovo ime. Tada je najbližima dato obećanje da će turnir od naredne 2022. ponijeti ime Memorijalni turnir Aleksa Stojmenović.

SINA JOJ BRUTALNO UBILI, A SADA NE ŽELE PO NJEGOVOM IMENU NAZVATI TURNIR, KOJEG JE ALEKSA PRIJE SMRTI ORGANIZOVAO
  • Živjeli smo u nadi cijele prethodne godine, međutim, kako se približavalo vrijeme početka turnira, shvatili smo da smo bili izigrani. Dobijamo informaciju iz opštine da turnir ne može ponijeti Aleksino ime zbog sudskog procesa koji je u toku.

Dva dana pred početak ovogodišnjeg turnira, 18. jula 2022. godine ona je dobila mail u kome se navodi da je Aleksinac proteklih godina izgubio dosta ljudi ,,što zbog korone, što zbog raznih nesreća, pa su odlučili da turnir ne ponese naziv nijednog od nastradalih sugrađana.

  • Za Aleksinu porodicu, prijatelje i sve one koji su poznavali i voljeli Aleksu ovo je bio dodatni atak na njega. Uz svo poštovanje preminulim sugrađanima i njihovim porodicama, nijedan od njih nije imao baš nikakave veze sa futsalom niti sa turnirom. Očigledno je da im je fudbal i futsal ista stvar. Naravno da se nismo pomirili sa tom činjenicom, a pogotovu zbog obrazloženja da sudski proces ima neke veze sa sportskim događajem, Aleksini drugovi su se organizovali i riješili da bojkotuju cijeli turnir, jer su se na isti prije svega odazvali zbog Aleksine ekipe Klinci 33 i zbog samog Alekse – kaže ona.
  U NAPADU VUKOVA OSTAO BEZ 64 OVCE: TOKOM NOĆI POČEO JE KRVAVI PIR, NISAM USPIO DA IH SAČUVAM

Turnir je ove godine nekako održan, ali Dragani i dalje nije jasno kako neki sudski proces može da ima veze sa futsalom, piše Kurir.

  • Ovog puta ćemo ih držati za riječ na osnovu pismenog obećanja , tako da se nadam da ćemo se sljedeće godine vidjeti na Memorijalnom turniru Aleksa Stojmenović 2023 – zaključuje ova majka.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa