21 C
Sarajevo
Pon, 08, 22

SDA članica iz Tuzle iznijela svoje viđenje sukoba Zildžića i Mandžića: “Smajo da je htio fizički obračun preskočio bi sto i Zildžić bi bio patosiran”

Članica i aktivistica SDA, bliska prijateljica Smaje Mandže, Rusejla Halilović, oglasila se na svom Facebook profilu o incidentu između SDA-ovaca Salke Zildžića i Smaje Mandžića.

Njen post prenosimo u cjelosti:

– Povodom snimka koji je izašao u javnost i postao viralan treba malo hronološki poredati stvari. Strasti su se slegle, novinari iskonstruisali po Zildžićevim izjavama cijeli scenarij. A ni u najboljim snovima to nije istina. Sve je laž.

“Meni Salko Zildžić, ističe Mandžić u razgovoru za portali Faktor.ba, (prije nešto više od mjesec dana) ne smeta i nemam s njim nikakve dodirne tačke.

– Problem je što on ne dozvoljava ljudima koji su vraćeni u stranku odlukom vrha SDA BIH da djeluju. Moj jedini cilj je da Gradski odbor SDA ima rezultat, da se radi po mjesnim ograncima. Salko (Zildžić, op. a.) voli stranku i vezan je za nju, ali prema mom mišljenju nema sposobnosti da bude vođa i komandant. Previše je krut, nema tu savitljivost, nastupa kruto prema ljudima, a to nije način- rekao je tada Smajo Mandžić.”

Ono što se stvarno desilo 20.6.2022. na sjednici IO SDA TK-a treba javnost da zna.
Salko Zildžić je nakon verbalnih provokacija nasrnuo na predsjednicu Organizacije žena TK-a , Zumru Begić gdje su fizički okršaj spriječili oni koji su se nalazili u blizini, nakon uvreda i psovki ona je se onesvijestila.
Nju je optužio za sva događanja govorivši da “sve što se dešava je radi nje” . Uhvatio je za vrat, počeo daviti i žena je izgubila svijest.
Šta? I zašto Zumra Begić šuti to treba nju pitati.

Zatim je Salko Zildžić fizički nasrnuo i na Begu Gutića koji ga je prethodno pokušavao smiriti, Begi je rekao: “Ti si vratio Smaju u stranku” i nasrnuo i na njega.
Na što je Gutić odreagovao prema Zildžiću.
Zildžić je lupao vrata, ponašao se kao da je u ringu a samo je pokazao svoju nemoć.

  Ovo je profesorica koju je jučer u Kaknju ubio sin, učenik poručio: “Ovo je nešto najstrašnije što se dogodilo u mom životu”

Na snimku se vidi da nije uspio niti smjeo prići Mandžiću ali ga je verbalno vrijeđao.
Ovde treba naglasiti da Mandžić apsolutno nikakvog povoda nije dao Zildžiću. No kad je kap prelila čašu, Mandžić je odreagovao kao što bi i svako normalan. Eh ono najbitnije..
Poznavajući Smajine psiho -fizičke sposobnosti i odgledajući preko 30 puta snimak, Smajo da je htio fizički obračun vjerujte ne bi ga zaustavio ni Azmir ni niko koga vidite na snimku. Od desne do lijeve strane je hodao, a mogao je samo preskočiti stol i vjerujte tu bi Zildžić bio patosiran. Nije to uradio jer on je psihički prejak. Njegov IQ je wau, vjerujte mi na riječ.
Smajo je sve nasrtaje koji su se desili prije reakcije prema njemu balansirao i pokušao da smiri strasti.

Postavlja se pitanje zašto Hasiba Kurtić nije snimila sve gore navedeno, nego samo Smaju? Zašto kao žena nije snimila napad na Zumru, svim medijima poslala i stala uz svoju koleginicu, ženu?
Zato što je htjela deskriditirati Smaju i napraviti od njega kabadahiju, poslala je snimak nekome u Centralu u Sarajevo i taj isti je snimak poslao Avdi.
Po mišljenju mnogih naštetila je stranci (i to baš puno) i postavlja se pitanje “za koga radi”? A ni to nije teško skontati.
Mora se naglasiti da je Zildžić reagovao i prema ostilim članovima KO SDA koji su bili prisutni na sastanku. Do težeg fizičkog kontakta između Zildžića i Manžića nije došlo, ali ovo nažalost nije prvi put da Zildžić verbalno i neverbalno napada svoje neistomišljenike.
Smajina reakcija je nakon slijeda događaja i očekivana. Ali čime se služe iz SDA i šta pokušavaju po ko zna koji put je toliko otrcan scenario koji je mogao piti vode nekad davno.
Ne možete diskreditirati Smaju, čovjeka kojeg narod voli, čovjek kojeg djeca vole, čovjek koji je pomagao i pomaže svakom ko je u stanju potrebe.
Kolika je polarizacija SDA stranke od vrha do dna ovo vam je samo jedan od primjera. A ni slučajno ne smijete zaboraviti, Smajo je privrednik,poslodavac,zapošljava radnike,puni budžet ove države porezima i doprinosima,utječe na to da omladina ne odlazi,daje im šansu za posao i egzistenciju.
Zildžić živi o trošku i na teretu države i pozapošljavao je cijelu svoju porodicu na državne jasle. A mi stariji znamo da mu je najdraža pjesma koju je naručivao po kafanama poslije rata “kukavica” koju pjeva srpska majka , Arkanovca.
Vrijeme je narode da stvari nazovemo pravim imenom i da istina izađe na svjetlo dana.

  Istraživači uhvatili pitona teškog 100 kilograma: Pogledajte što su pronašli u njegovoj utrobi

Svaki dan se moramo sjetiti, Mandžiću je orden “Zlatni ljiljan sa zlatnim vijencem” dodijelio predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović 1997. godine. U Armiji RBiH imao je čin majora, a nakon što je penzionisan 2004. godine, kao komandant brigade dobio je čin pukovnika.
Nakon ovog Zildžić će za svoje postupke, prema svemu sudeći odgovarati pred Sudom. Pred nama je. Samo molim vas Zildžića ne poistovjećuje sa čovjekom koji nosi ono veliko “Č”. Za Zilđića znamo da bukvalno za svoj interes je spreman sve. Smajo je čovjek iz naroda i za narod! Ovo zapamtite.
Meni je istina Farz pa neka konačno svima postane. Zašto se vrh SDA stranke nije oglasio? Pa nije teško skontati. Nažalost.
Pratimo daljnja dešavanja. Hvala. Molim.

sda članica iz tuzle iznijela svoje viđenje sukoba zildžića i mandžića: “smajo da je htio fizički obračun preskočio bi sto i zildžić bi bio patosiran”
SDA članica iz Tuzle iznijela svoje viđenje sukoba Zildžića i Mandžića: “Smajo da je htio fizički obračun preskočio bi sto i Zildžić bi bio patosiran”
pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa