SAVRŠEN POSNI RECEPT Napravite ukusnu picu sa tunjevinom i kačkavaljem

U ovom receptu tunjevina je zamjena za meso, a posni kačkavalj mijenja pravi sir. Toliko je dobra da ćete stalno da je pravite.

Tijesto

1 ,5 dl mlake vode

0,5 dl ulja

1/2 paketa svježeg kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

250 g brašna

Nadjev

1 konzerva tunjevine u ulju

100 gr biljnog kačkavalja

50 gr mariniranih šampinjona

Po želji možete da dodate paradajz pelat, origano, masline, crvene paprike i kukuruz.  

Priprema

Sipajte u mlaku vodu šećer i kvasac, pa kad kvasac nadođe dodajte ostale sastojke, i umjesite mekano tijesto. Mjesite ga par minuta pa ostavite 30 minuta da naraste. Razvijte tijesto pa ga stavite u pleh. Onda premažite paradajz pelat pa dodajte tunjevinu ocijeđenu od ulja i sve ostale sastojke za nadjev. Na kraju narendajte kačkavalj. Pecite 15 minuta u zagrijanoj rerni na 250 stepeni. Vodite računa da ne pregori odozdo.

 

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

drugi upravo čitaju