-1.1 C
Sarajevo
Pon, 01, 23

SAMIT ZAPADNOG BALKANA U NOVEMBRU: SCHOLZ OČEKUJE DOGOVOR

Scholz, je, nakon sastanka sa slovenačkim premijerom Robertom Golobom u Berlinu, tokom kojeg je jedna od tema bilo i proširenje EU na Zapadni Balkan, rekao da bi mogao da bude postignut dogovor o daljim konkretnim koracima za evropske integracije Zapadnog Balkana.

Scholz, je ukazao da je Zapadnom Balkanu 2003. godine obećana brza i realna EU perspektiva, ali je ocijenio da se od tada malo toga dogodilo, prenijela je STA.

SAMIT ZAPADNOG BALKANA U NOVEMBRU: SCHOLZ OČEKUJE DOGOVOR

On je poručio da bi Njemačka i Slovenija voljele da sarađuju na davanju novog podsticaja procesu pristupanja Zapadnog Balkana EU.

Golob: Proces doveo do apatije, prespor je

Golob, čija je ovo prva bilateralna poseta inostranstvu otkako je preuzeo mandat, rekao je da vjeruje da se moraju naći načini da zemlje Zapadnog Balkana preduzmu individualne korake i ostvare uspjeh na putu ka EU.

  • Nažalost, ovaj proces, na način na koji je rađen, proces je koji je doveo do apatije u ovim zemljama jer je apsolutno prespor – rekao je Golob.

On je ocijenio da bi EU trebalo da se usredsredi na nagrađivanje Zapadnog Balkana za napredak na putu ka pridruživanju EU kako bi se tim zemljama dao podsticaj da nastave da slijede taj “daleki i izazovni cilj”, navodi Reuters.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa