Robbie Williams konačno otkrio pravi razlog odlaska iz grupe “Take That” i zašto je napustio bend usred turneje

robbie williams konačno otkrio pravi razlog odlaska iz grupe “take that” i zašto je napustio bend usred turneje

Foto: Instagram @robbiewilliams

Robbija Williamsa često nazivamo jednim od najuspješnijih pop izvođača svih vremena. Početkom ljeta u pulskoj Areni će proslaviti 25 godina solo karijere u kojoj je napravio ono čemu se mnogi mogu samo nadati. Ipak, velika odskočna daska njegova uspjeha bila je grupa „Take That“ koja je 90-ih stvarala redom samo hitove.

Usred svjetske turneje „Nobody Else“ u julu 1995. godine, Williams je odlučio napustiti pop grupu, što je ostavilo ostale članove na cjedilu.

robbie williams konačno otkrio pravi razlog odlaska iz grupe “take that” i zašto je napustio bend usred turneje

Iako danas nije ponosan na što je učinio, pjevač tvrdi da je njegov odlazak bio za dobrobit benda, ali i njega kao osobe. Prema riječima Robbija Williamsa, osjećao se kao da je u nekoj zapaljenoj zgradi iz koje mora izaći van. U lošem psihičkom stanju, pjevač je napustio boybend kako bi se posvetio zdravlju.

– Stvari nisu bile sjajne kod kuće, stvari nisu bile sjajne na poslu, a i bio sam nov u ovom fenomenu ekstremne slave, objasnio je pjevač kojem je navikavanje na popularnost teško padalo. Činjenica da ga je posvuda pratila grupa od 3.000 i više obožavatelja jednostavno mu je bila previše, djelovala je na psihu i trebao je odmak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robbie Williams (@robbiewilliams)

Nakon što je Robbie napustio grupu 1995. godine, ostali članovi su izdali još jedan singl bez njega. Već 1996. godine grupa se razišla, a između Robbija i Garyja Barlowa nastalo je pravo rivalstvo.

-To je kao da vaše pleme ide protiv njihovog plemena. Moje pleme sam bio ja, a njihovo pleme je bio Gary Barlow, objasnio je pjevač kako funkcionira rivalstvo među pjevačima. Ipak, u tom prešutnom ratu pobjedu je odnio Williams koji je nastavio uživati ​​veliki uspjeh na top listama.

Robbie Williams konačno otkrio pravi razlog odlaska iz grupe “Take That” i zašto je napustio bend usred turneje Azra Magazin.


azra.ba

drugi upravo čitaju