Retrogradni Merkur od 18. travnja pravi teške lomove i tjera nas da se vratimo sebi

Već 7. travnja Merkur počinje ulaziti u stupnjeve svoje retrogradne petlje u znaku Bika, što će nas sve natjerati da se pozabavimo temom samopoštovanja, prehrane, financija i osobnih vrijednosti.

Tek do 15. svibnja situacija će se oko ovih pitanja koliko-toliko razjasniti ili razraditi, što znači da ćemo svi proći lekciju strpljenja i traženja nekakvog smisla.

U tom razdoblju događa se i pomrčina Sunca u znaku Bika koji će, a sve do 2025. godine, Uran – planet napretka – biti u ovom zviježđu. Retrogradni Merkur od 18. travnja do 15. svibnja sve će nas natjerati da se povučemo i shvatimo sebe, svoje vrijednosti, svoje prioritete.

Saznajte kako se retrogradni Merkur odnosi na svaki horoskopski znak prema astrologinji Juliji Lifanovoj:

Ovan

Retrogradni Merkur bit će u vašem sektoru financija, samopoštovanja i načina na koji raspoređujete svoju energiju općenito. Prvo, možete vratiti novac koji je negdje zapeo (vratiti dug), a drugo, može doći bivši poslodavac ili osoba koja jako utječe na vaše samopouzdanje.

Također, u ovom ćete se razdoblju baviti time koliko sebe cijenite – morat ćete se vratiti u prošlost kako biste shvatili kako je današnja situacija povezana s onim što ste sami dopustili u svoj život. Moguće je da ćete razmišljati kako poboljšati svoje financije. Uvid će se odnositi na vaše financije i samopoštovanje.

Bik

Retrogradni Merkur bit će u vašem sektoru izgleda, tijela i imidža – možete napraviti neke promjene na sebi. Razmišljat ćete o prehrani, imidžu i načinu na koji se predstavljate.

Merkur vas također može potaknuti da ponovno promijenite neke svoje životne stavove. Uvid će se odnositi na vas – vaš izgled, položaj i rang.

Blizanci

Retrogradni Merkur bit će u vašem sektoru podsvijesti, sna, iluzija i onoga što pokušavate ne primijetiti u svom životu. U svakodnevnom smislu, to vam može omogućiti da odete gdje ste već bili, kao i da se pozabavite nekim starim temama.

Tražite nekakav odgovor, postajete pažljiviji na ono što se događa, imate jasnije uvide. Budite pažljivi prema svojim snovima i možda otkrijete neke nove tajne.

Rak

Retrogradni Merkur bit će u vašem sektoru prijatelja, tima i istomišljenika, što znači da ćete početi komunicirati s onim ljudima s kojima ste radili ili živjeli. Na primjer, bit će susret s kolegama iz razreda ili bivšim kolegama. Također, ovaj sektor vaše karte odgovoran je za vaše ambicije i snove: kao da ćete analizirati koliko ono što želite za sebe u budućnosti korelira s vašim vrijednostima.

Na primjer, razmišljali ste o odseljenju u drugu zemlju ili radu u novom timu, ali vjerojatno niste završili na starom mjestu. Do promjena će doći i u odnosima s prijateljima – možda će se netko vratiti iz prošlosti ili ćete sami otići u posjet prijatelju.

Lav

Retrogradni Merkur bit će u vašem sektoru karijere – činit će se da preispitujete svoje ciljeve, postignuća i profesionalne zadatke. Ili ćete morati ponovno registrirati neke dokumente na poslu zbog činjenice da imate promaknuće ili samo promijenite svoj položaj.

U psihološkom smislu, imat ćete analizu svog životnog cilja – kamo ciljate, što želite i koliko visoko ste spremni ići. Ovo je period kada morate provjeriti svoj kompas, pogotovo u karijeri.

Djevica

Retrogradni Merkur bit će u vašem sektoru putovanja i obrazovanja: prvo, možete otići na mjesto na kojem ste već bili i to će uvelike proširiti vaš pogled na svijet. Što se tiče obrazovanja, možete proširiti svoj pogled na svijet. Moguće je da vas čeka popravni ispit ili ćete dio svog znanja morati dokazati u praksi.

Retro Merkur će “probiti” granice vašeg pogleda na svijet – kao da je vrijeme da odete dalje, malo dalje od horizonta. Uvid je povezan sa širenjem svjetonazora.

Vaga

Retrogradni Merkur bit će u vašem sektoru zajedničkih financija s partnerom – vjerojatno ćete skupljati dokumente ili novac za neku investiciju. Možda ćete se morati suočiti s nekom vrstom izazova iz prošlosti.

U ljubavnom razdoblju razmišlja se i o velikim odlukama, moguć je i obračun s bivšim partnerom. Glavne teme su novac i partnerstvo.

Škorpion

Retrogradni Merkur bit će u vašem sektoru odnosa, što znači da bi vam se mogle vratiti osobe iz prošlosti – bivši ljubavnici i poslodavci s kojima ste radili na zajedničkim projektima. Najvjerojatnije je povratak prošlim vezama posljedica činjenice da preispitujete svoj stav prema sebi.

To je slučaj kada sebe možete razumjeti gledajući s kim ste okruživali svoj život nekada i sada. U profesionalnom smislu, može vam se ponuditi da ponovno potpišete ugovor o radu u mjestu gdje ste prethodno radili.

Strijelac

Retrogradni Merkur bit će u vašem sektoru rada – vjerojatno ćete se vratiti nekom ranijem projektu ili vam se može ponuditi da zaradite novac pridruživanjem istom timu s kojim ste prije radili. Moguće je da ćete tijekom cijelog razdoblja naporno raditi na određenom načinu života kako biste poboljšali svoje stanje.

Možda se odlučite vratiti svojoj staroj prehrani, spavanju i vježbanju. Uvid će se odnositi na vaš odnos prema sebi, prema zdravlju i radu u timu – dogodit će se nešto u vašem rutinskom životu što će vas promijeniti.

Jarac

Retro Merkur nalazit će se u sektoru ljubavi, veselja, djece i osobnih poslova, što znači da će u svim tim područjima biti dašak prošlosti. Kad je ljubav u pitanju, možete početi razmišljati o tome što vam je prije donosilo radost i kako se vratiti u ovo kreativno, bezbrižno stanje.

Uvid će se odnositi na to da ćete osjećati duboku ljubav prema onome što vam zaista donosi pozitivnu energiju.

Vodenjak

Retrogradni Merkur bit će u vašem stambenom sektoru. Moguće je da ćete imati važne informacije o nekretninama, prodaji ili iznajmljivanju. Retro Merkur povezan je i s poslovima u vašoj obitelji – mogli bi vas posjetiti stari rođaci koje niste vidjeli.

Možda odlučite posjetiti članove obitelji. Bavit ćete se temom doma, kao i odnosima s članovima obitelji.

Riba

Retrogradni Merkur bit će u sektoru dokumenata, stoga čuvajte važne papire. Morat ćete aktivno usavršavati neke vještine – u govoru, pisanju, radu rukama. Moguće je i bavljenje usputnim poslom, posebno radi zarade.

Isti sektor vaše karte odgovoran je za bliska putovanja – najvjerojatnije ćete imati malo poslovno putovanje ili obilazak grada u kojem ste bili. To može biti lijep hotel, farma, eko-hotel, vinogradi. Aktualne teme su komunikacija, kao i profesije u kojima je ona važna.

Izvor: ZDRAVO

Koje su supermoći vašeg horoskopskog znaka, a kakvi biste bili kao negativac?


luftika.rs

drugi upravo čitaju