Ratovi zvijezda: Ovo su najveći sukobi na estradi zbog “otimačine” pjesama

Pjesma “Provjereno” je postala hit na albumu Milice Pavlović, a pjevačica Ana Nikolić počela je da pjesmu, za koju je ranije snimila demo, predstavlja kao svoju na nastupima.

Zbog ovoga je nastao pravi haos u javnosti, a situacija se već nekoliko dana ne smiruje. Ipak, ovo nije prvi put da se poznati izvođači ovako sukobe zbog neke pjesme.

Kasnije se na Instagramu oglasila i pjevačica Olja Bajrami, koja je tvrdila da ni Milica nije cvjećka, te da je svojevremeno njoj ukrala pjesmu, tačnije duet koji je trebalo da snimi sa Alenom Islamovićem “Još se branim ćutanjem”.

“A sjećaš se ti 2016. godine i duetske pjesme ‘Još se branim šutanjem’ koju sam otpjevala sa Alenom, čovjek koji je došao po pozivu oca, pa zbunjen bio. Tu pjesmu sam radila godinu dana, spremala, ona je bila plaćena… Bila sam na putu, posvađana sa cijelim svijetom. Znaš ko mi je bio cijeli svijet? Taj s kojim ti ne pričaš više… Milice, uzela si je, ni trepnula nisi. Evo, ja te i dalje podržavam jer je sramno šta žena ženi može da učini, shvataš li sada? Želim da naučiš iz svega ovoga. Olja B.”, zaključila je Olja.

Nedavno se dogodila slična situacija sa poznatom pjesmom “Cipele”, koju su u originalu izvodili Andreana Čekić i Emir Đulović. Ta pjesma uklonjena je sa digitalnih platformi nakon sukoba producenta Saše Lazića i Čekićke.

Naime, zbog sukoba oko autorskih prava, Saša je tužio Andreanu za 50.000 eura, jer mu navodno nije dala novac od pregleda na Youtub – u.

S obzirom na to da Lazić polaže sva autorska prava, on je riješio da se pjesma opet snimi, ali da je otpjevaju Aleksandra Bursać i Emir Đulović u duetu.

Međutim, Andreana nije željela pretjerano da se miješa i nakon što je čula prepjevanu pjesmu kratko se oglasila.

“Ne znam šta bih ja tu dodala. Lijepo je otpjevano. Smatram da nije bilo potrebe da se uopšte prepjevala. Autor je mogao da uzme postojeću pjesmu i da stavi kod sebe na Youtub kanal. Aleksandra Bursać je dobra pjevačica. Bilo bi ok da me je pozvala prije toga i da mi je najavila i rekla: ‘Vidi, Andreana, ponuđeno mi je, nadam se da se ne ljutiš, ja ću to prihvatiti. Rekla bih joj da je super, da nemam problem sa tim. Ovako ispada kao da je sve nešto iza leđa. Nismo se čule poslije toga”, rekla je pjevačica.

Prije dvije godine dogodio se sukob oko pjesme između Milice Todorović i Lene Čolak. Milica je tada zamjerila Leni, jer je uradila kaver i spot za njenu pjesmu bez njenog znanja.

Lena Čolak, prepoznatljiva po glasu i tome što joj je jedna strana kose crna, a druga plava, obradila je Miličinu pjesmu, a pjevačicu nije obavijestila o tome.

“Jako sam zamjerila što je moja pjesma obrađena i što je snimljen spot za moju pjesmu za koju ni ja nisam snimila spot. Nisam zamjerila Leni, ali jesam Suzani Dinić, kod koje je ona išla u školu pjevanja. Nije mi bilo jasno kako neko može da snimi spot za moju pjesmu, a ja spot za tu pjesmu nemam. Pa sam se pitala kako to ide sa Youtub – om. Djevojka mi uzela pjesmu, i snimila spot. Onda su mi objasnili da je to samo kaver i ja sam rekla okej. Lijepo je Lena to otpjevala”, rekla je Milica.

Lena se kasnije oglasila i objasnila da nije ona kriva.

“Vidjele smo se u jednoj emisiji, popričale smo o tome. Autori pjesme su to uradili, nisam ja njoj ništa ukrala. To je snimljen kaver po ideji Suzane Dinić kod koje sam išla u školu pjevanja. Ja sam tu samo bila izvođač radova. Milica je super djevojka i okej smo skroz”, rekla je ona.

(express/grandonline)

Ratovi zvijezda: Ovo su najveći sukobi na estradi zbog “otimačine” pjesama Express.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju