PUTIN SE ZA VRIJEME PARADE U MOSKVI POKRIVAO DEKOM: KAKVO JE ZDRAVSTVENO STANJE PREDSJEDNIKA RUSIJE?

Ruski lider je primijećen kako se grije sa teškim pokrivačem dok je nadgledao ogromnu paradu vojne moći svoje zemlje kako bi obilježio dan kada je Rusija efektivno privela kraju Drugi svjetski rat.

Povećana zabrinutost

Iako je jutros u Moskvi bilo malo prohladno, temperatura je iznosila 9 stepeni Celzijusovih, niko od visokih zvaničnika Kremlja koji su posmatrali prošlost nije osjetio potrebu za dekom, što je dodatno povećalo zabrinutost da bi zdravlje ruskog lidera moglo biti narušeno.

Jedan korisnik na Twiteru je prokomentirao pokrivač tvitujući: “Predsjednik Vladimir Putin odbacuje svoju deku od ruske vune da bi muški koračao u nepoznato”.

Dok se drugi našalio da je “Putin ukrao deku od veterana” nakon što je primijetio da ga nekolicina ima.

putin se za vrijeme parade u moskvi pokrivao dekom: kakvo je zdravstveno stanje predsjednika rusije?
PUTIN SE ZA VRIJEME PARADE U MOSKVI POKRIVAO DEKOM: KAKVO JE ZDRAVSTVENO STANJE PREDSJEDNIKA RUSIJE?

Ruski lider je primjećen kako se grije sa teškim pokrivačem, dok je posmatrao paradu.

Sakrivao ruku

Uprkos svom kašlju i prekrivaču, predsjednik je izgledao dobrog zdravlja tokom svog govora i dok se družio sa zvaničnicima i gledaocima.

Međutim, bilo je izvještaja da je Putin bio na liječenju i od raka i od Parkinsonove bolesti, čak i prije nego što je započeo napad na Ukrajinu.

Čini se da je loš napredak njegove invazije dodatno utjecao na njegovo zdravlje.

Na televizijskom sastanku 21. aprila, “naduti” vođa, koji je sjedio za stolom i razgovarao o invaziji sa svojim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, izgledalo je kao da čvrsto hvata ugao svog stola u očiglednom pokušaju da sakrije drhtavu ruku, piše mirror.co.uk.

hayat.ba

drugi upravo čitaju