PRSTE DA POLIŽEŠ Podvarak sa dimljenim šaranom

prste da poližeš podvarak sa dimljenim šaranom

Sastojci

-1 kg kiselog kupusa

-200 g crnog luka

-200 g mrkve

-100 g korijena celera

-2 čena bijelog luka

-1 kašičica mljevenog kima

-3-4 listića lovora

-2 kašike aleve paprike

-2 kašičice mljevenog bibera

-suvi biljni začin

-200 ml ulja

-800 g dimljenog šarana

Priprema

Ulje staviti u odgovarajuću posudu i staviti da se zagrije. Kupus ribanac staviti u dublju po-sudu. Dodati sitno isjeckani crni luk, bijeli luk, mrkvu i celer. Posuti mljevenim biberom i kimom pa sve rukom promiješati.

Na zagrijano ulje staviti pola količine pripremljenog ku-pusa, promiješati pa staviti ostatak kupusa. U kupus staviti listiće lovora.

U polupokrivenoj posudi dinstati kupus uz povremeno miješanje. Kupus dinstati na srednjoj temperaturi dok ne omekša. Zatim ga posuti suvim biljnim začinom po ukusu i alevom paprikom. Rernu uključiti da se zagrije na 200 stepeni.

Dimljeni šaran isjeći na parčiće, poredati ga po površini kupusa i malo ga pritisnuti da upadne u kupus. Peći u rerni oko 20-30 minuta.

BONUS VIDEO:

PRSTE DA POLIŽEŠ Podvarak sa dimljenim šaranom Aloonline.ba.

aloonline.ba

drugi upravo čitaju