POSTROJILI SU NAS UZA ZID, DRŽEĆI AUTOMATSKU PUŠKU: DETALJI SVJEDOČENJA MIGRANATA KOJE SU OPLJAČKALI POLICAJCI

Uslijedilo je pretresanje tokom kojeg su policajci ukrali 700 eura od migranata.

  • Pobunio sam se, jer su nam oduzimali novac, ali me tada jedan policajac udario šakom u glavu, nakon čega se više nisam opirao – dodao je Tahiri.

On je istakao da im je jedan od policajaca izdavao naređenja na engleskom jeziku.

Njegov iskaz potvrdili su i Mustafa Hejdari i Ferdavs Kaharzada s tim što su dodali da su policajci koji su ih sačekali u mraku bili maskirani i naoružani automatskim puškama.

Migranti su tokom svjedočenja jasno precizirali da su ih u zamračenu ulicu odveli upravo policajci koji su ih kritične večeri izveli iz lokala na autobuskoj stanici, a za koje je tužilaštvo saopštilo da su Bojan Stanković i Miloš Bajić i kojima je u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništvo.

U međuvremenu su kako je Srpskainfo još sinoć objavila, uhapšena i druga dva policajca saučesnika, ali Policijska uprava Banjaluka i dalje zvanično ćuti o svemu.

postrojili su nas uza zid, držeći automatsku pušku: detalji svjedočenja migranata koje su opljačkali policajci
POSTROJILI SU NAS UZA ZID, DRŽEĆI AUTOMATSKU PUŠKU: DETALJI SVJEDOČENJA MIGRANATA KOJE SU OPLJAČKALI POLICAJCI

Identitet uhapšenih policajaca poznat je redakciji, ali ga zbog interesa istrage, za sada, nećemo otkrivati.

Migranti su razbojništvo prijavili 8. novembra ove godine.

Prvo zvanično saopštenje o hapšenju dvojice policajaca dalo je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i to tri dana nakon prijave.

Tek nakon saopštenja tužilaštva oglasila se Policijska uprava Banja Luka iz koje su uz navođenje inicijala policijskih službenika Stankovića i Bajića saopštili da će oni biti udaljeni s posla i da će biti pokrenut unutrašnji postupak.

hayat.ba

drugi upravo čitaju