-1.1 C
Sarajevo
Pon, 01, 23

Pogledajte šta je Husnić naveo u ostavci na mjesto predsjednika Veleža

Rođeni su se nedugo potom oglasili putem zvanične web stranice te su ostavku dojučerašnjeg predsjednika prenijeli u cjelosti.

“Poštovani predsjedniče Skupštine FK Velež Mostar, te cijenjeni delegati Skupštine, ovim putem želim da Vas obavijestim da dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika UO FK Velež Mostar.

U proteklom periodu od godinu dana nalazim se na mjestu predsjednika, a šest godina i četiri mjeseca sam član UO FK Velež. Svoj posao trudio sam se obavljati savjesno, korektno i odgovorno radeći sve u interesu Kluba. U posljednja tri mjeseca došlo je do većih turbulencija u Klubu te ostavke šest članova UO tako da sam nastavio obavljati svoju funkciju zajedno sa 2 člana UO i to Šteta Adnanom i Nedimom Uzunovićem. U isto vrijeme pojavila se i ostavka direktora Kluba Džemila Šoše što je dodatno otežalo sam rad Kluba.

Uporedo sa tekućim aktivnostima obavljali su se i radovi na stadionu Rođeni koji su još uvijek u toku i obavljaju se sa problemima oko završetka istih i sa značajnim kašnjenjima što je dodatno uticalo na moj rad i stvaralo dodatne probleme.

Jedna od svijetlih tačaka u ovom periodu je bio Dženis Ćosić koji je radio kao koordinator mnoge poslove koji nisu primarno u opisu njegovog rada te mu se ovim putem zahvaljujem na trudu, zalaganju i energiji koju je uložio zajedno sa mnom.

U razgovoru sa Vama sam prenio stav da više ne mogu obavljati funkciju predsjednika, niti bilo koju funkciju u Klubu te sam Vam tada nagovijestio ostavku ali ste me zamolili da ostanem do sjednice skupštine koja se trebala održati danas odnosno 16.11.2022. u 19 sati.

  (VIDEO) Jeste li vidjeli kako je Sergej Jakirović komentarisao utakmicu Leotar - Borac?

S obzirom da sam dobio informaciju da se sjednica prolongira zbog novonastale situacije odlučio sam Vam se obratiti ovim putem. Jučer 15.11.2022. godine na adresu Kluba došla je obavijest od pravnih zastupnika g-dina Šemsudina Hasića da je uvažena žalba putem CAS suda u Lozani te da mu se omogućuje nastavak aktivnosti u FK Velež Mostar.

Prilikom preuzimanja mjesta predsjednika UO FK Velež na sjednici UO dogovoreno je da obavljam funkciju do momenta isteka kazne g-dina Hasića. U skladu s tim smatram da su se donošenjem ove odluke stekli uslovi da se g-din Hasić vrati na mjesto predsjednika UO FK Velež u skladu sa našim dogovorom i želim mu sve najbolje u budućem radu.

Što se mene lično tiče izrazio bih zahvalnost svim dosadašnjim članovima UO koji su bili u proteklih šest godina i četiri mjeseca gdje smo zajedno donosili odluke za dobrobit FK Velež. Zahvalio bih se svim igračima, stručnom štabu, uposlenima u FK Velež, zatim svim navijačima, simpatizerima te svima koji su na bilo koji način pomogli rad Kluba.

Kao navijač i simpatizer Kluba želim istaći da ostajem i kao sponzor u onom obimu koje mi moje mogućnosti budu dozvoljavale.

Budućoj upravi ostavljam FK Velež Mostar bez finansijskih dugova što ću adekvatno obrazložiti budućoj upravi prilikom primopredaje dužnosti, što se nadam da će se desiti čim prije.

  ŠTA SE DEŠAVA S PROFESORICOM KOJU SU UČESNICI MALTRETIRALI: JAVNOST ZGROŽENA SNIMKOM!

Želim Vam puno sreće i uspjeha u budućem radu.

S poštovanjem,

Senad Husnić

PREDSJEDNIK UO FK VELEŽ”.

Velež se Husniću zahvalio na svemu što je uradio za mostarski klub.

“Gospodin Husnić je uspješni mostarski privrednik koji je u različitim periodima uvijek nesebično pomagao rad i razvoj našeg Kluba, a posebno će ostati upamćen kao čovjek koji je u jako važnom razdoblju preuzeo njegovo rukovođenje kao predsjednik Upravnog odbora.

Naravno, ostat će upamćen i kao čovjek za čijeg je obavljanja pozicije predsjednika Fudbalski klub Velež osvojio dugo očekivani, a prvi veliki, trofej u nezavisnoj Bosni i Hercegovini – onaj namijenjen osvajaču Kupa naše domovine.

Fudbalski klub Velež izražava iskrenu zahvalnost gospodinu Husniću na nesebičnom doprinosu radu našeg Kluba i želimo mu puno dobrog zdravlja i uspjeha u privatnom i poslovnom životu.

I na kraju, naravno, sigurni smo da će gospodin Husnić, baš kao i uvijek do sada, ostati odani i vjerni navijač našeg crvenog Kluba.

Hvala Vam, Predsjedniče!”, poručili su iz FK Velež. 

sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa