Pogledajte najnoviju snimku epskog ruskog poraza na rijeci Severski Donjec koja svjedoči o neviđenoj vojnoj ludosti ruskih zapovjednika

Prilikom pokušaja prelaska rijeke Severski Donjec, u regiji Lugansk na istoku Ukrajine, Rusija je izgubila gotovo cijeli bataljun. Ukrajinsko Ministarstvo obrane prošli je tjedan objavilo satelitske fotografije koje su dokumentirale nevjerojatnu priču o uništenju tenkova i vojnoj ludosti ruskih zapovjednika, a snimke su i mnogim Rusima otvorile oči. Na kanalu Telegram ruski bloger je tako napisao da je samo “idiot ili saboter” nakon skoro tri mjeseca ratovanja, mogao napraviti takvu epsku pogrešku serviravši Ukrajincima tenkove na pladnju.   

„Neki tenkovi su se kupali u rijeci Severski Donjec, a neki su izgorjeli na svibanjskom suncu. Otvorili smo sezonu odmora – rugali su se u objavi Ukrajinci.

Danas je pak na internetu osvanula video snimka područja gdje je ukrajinska vojska porazila Ruse 11. svibnja. Video koji je prenijela Ukrajinska Pravda prikazuje goleme razmjere kataklizme koju su doživjeli Rusi. Na sve strane, kao lego igračke razbacani su izvaljeni tenkovi i druga oklopna vozila. Na nekim ruskim olupinama se vide bijeli natpisi koji su službeni simboli ruske invazije na Ukrajinu. Slovo V označava marince,  O – snage iz Bjelorusije, a oznaka Z govori da se radi o istočnim snagama ruske vojske.

Potučeni do koljena Rusi su prestali forsirati ovaj pravac 13. svibnja.

“Sve dok ne doznamo ime ‘vojnog genija’ koji je taktičku skupinu stavio pored rijeke i dok on za tu odluku ne odgovara javno, nikad nećemo reformirati vojsku”, konstatirao je ruski bloger i bivši vojnik koji na platformi Telegram piše pod pseudonimom Vladlen Tatarski. Njegov kanal na Telegramu ima više od 300 tisuća pretplatnika, a do sad je uglavnom podržavao rusku invaziju na Ukrajinu. “Kako se u ovom trenutku ne prisjetiti druga Josifa Staljina, koji je usprkos teškoj situaciji u kojoj se nalazio svejedno vukao zahtjevne kadrovske poteze? Ako se to ne napravi, neće nas nijedna mobilizacija spasiti, napisao je bloger.

 Prema jednoj procjeni, Ruse je pokušaj prelaska te rijeke koštao 485 života i 80 vozila.

pressmediabih.com

drugi upravo čitaju