Vikend je pravo vrijeme za pripremu peciva za doručak, pa vam u skladu s tim donosimo recept za koji mislimo da će vam se svidjeti. Pretpostavljamo da sve sastojke već imate u kuhinji, pa se možete polako probijati do tamo.
POTREBNO JE:
400 g brašna,
200 ml jogurta,
1 vrećica praška za pecivo,
1 jaje,
200 g tvrdog sira,
sol
ulje za prženje.
PRIPREMA: U duboku zdjelu sipati brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promiješati. U ovako pripremljeno brašno dodati jedno jaje i preliti jogurtom. Zatim izmrvite ili naribajte sir. Rukama dobro premijesite tijesto da se svi sastojci dobro sjedine. Ako vam je tijesto premekano, slobodno dodajte još 1-2 žlice brašna. Tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i valjkom za tijesto razvaljajte koru debljine oko jedan centimetar pa nožem režite pravokutnike. U međuvremenu stavite tavu na štednjak i zagrijte ulje na jačoj temperaturi. Količina ulja treba biti tolika da piroške pokrije do pola. Jednu pirošku pažljivo ubacite u zagrijano ulje i pecite dok lijepo ne porumene s obje strane.
Naslovna fotografija: Shutterstock
The post Piroške sa sirom appeared first on City Magazin.
citymagazine.danas.rs