back to top

PEČENI KAPRI ČIZKEJK Spoj 2 neprevaziđena klasika po receptu italijanskih baka

Kapri torta je neprevaziđeni klasik koji se često služi kada su neke proslave, kao što su slave, praznici, rođendani…

Umjesto klasičnog recepta isprobajte i ovaj koji već decenijama prave italijanske bake. Ova poslastica je nešto između pečenog čizkejka i čuvene kapri torte, a pravi se tako što se umijesi kora, a onda se sipa fil sa krem sirom i puding od vanile sa krupnim komadima višanja ili jagoda.Priprema zahtijeva malo truda koji se zaista isplati na kraju, jer ćete uživati u svakom zalogaju.

Sastojci:

Za koru:
250 g brašna
prstohvat soli
80 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
30 g kakaoa
120 g putera
1 jaje

Za fil:
600 g kompota od višanja ili jagoda
1 kesica pudinga od vanile
100 g putera
100 g šećera
15 g vanilin šećera
4 jajeta
600 g krem sira
40 g kukuruznog skroba
100 g pavlake

Za glazuru:
100 g čokolade
80 ml slatke pavlake

Priprema:

Procijedite voće, pa taj sok koji je ostao sipajte u šerpu. Puding razblažite sa nekoliko kašičica soka, pa sipajte nazad u šerpu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz nepresatno miješanje, pa dodajte u višnje i promiješajte. Pokrijte providnom folijom. U drugoj posudi pomiješajte prosijano brašno, so, šećer, prašak za pecivo, kakao, istopljeni puter i jaje. Umijesite tijesto. Kalup prečnika 24 cm obložite pek papirom, pa na dno i po ivicama utisnite tijesto. Izbockajte viljuškom. Umutite puter sobne temeprature sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte jaja, krem sir, skrob i pavlaku, pa dobro sjedinite mikserom. Preko kore prvo sipajte pola fila sa krem sirom, zatim puding sa višnjama, a preko preostali fil i poravnajte. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 80 minuta, pa je isključite i otvorite vrata, a onda ostavite tortu unutra još 30 minuta. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko torte. Ostavite preko noći u frižideru.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

drugi upravo čitaju