13.8 C
Sarajevo
Sri, 05, 23

OVAKO POLJACI PRAVE MUSAKU Evo po čemu se razlikuje od naše, tajna je u jednom sastojku

Musaka je tradicionalno jelo koje se pravi od mljevenog mesa i krompira, a svaka zemlja ima svoj recept koji ovo jelo čini još ukusnijim. U Poljskoj je jedu tako što joj dodaju raznovrsno povrće, a onda sve pospu rendanim sirom koji se razvlači kada se ispeče. Zanimljivo je da Poljaci za razliku od ostalih naroda ne dodaju nikakav preliv, a ipak je musaka sočna. Uživajte!

Sastojci:

Sadržaj članka

6-7 krompira

1 patlidžan

800 g mljevenog mesa

1 crni luk

80 g putera

3 kašike ulja

2-3 paradajza

100 g tvrdog sira

1 kašičica italijanskog začina

1 kašičica slatke mlevene paprike

1/2 kašičice korijandera

mirođija

Priprema:

Isjecite patlidžan i krompir na kockice, pa sipajte u tepsiju. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, korijanderom i paprikom. Prelijte istopljenim puterom i dobro promiješajte. Zatim precite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Za to vrijeme propržite sjeckani crni luk, pa dodajte mljeveno meso i začinite po želji. Izvadite povrće iz rerne, pa preko sipajte proprženo mljeveno meso. Poredajte isječeni paradajz, pa pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 20 minuta.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa