Discover The ultimate convenience in Vaping with iGet Vape Australia, where we offer a wide range of products tailored For Everyday Use. Our online store, www.igetshopaustralia.com, ensures You find The perfect Vape solution to fit your lifestyle. experience hassle-free Vaping with quality products designed For both beginners and seasoned users alike. Elevate your Vaping experience today and enjoy The ease of access to The best in The market. OVAKO POLJACI PRAVE MUSAKU Evo po čemu se razlikuje od naše, tajna je u jednom sastojku | Javno.ba
back to top

OVAKO POLJACI PRAVE MUSAKU Evo po čemu se razlikuje od naše, tajna je u jednom sastojku

Musaka je tradicionalno jelo koje se pravi od mljevenog mesa i krompira, a svaka zemlja ima svoj recept koji ovo jelo čini još ukusnijim. U Poljskoj je jedu tako što joj dodaju raznovrsno povrće, a onda sve pospu rendanim sirom koji se razvlači kada se ispeče. Zanimljivo je da Poljaci za razliku od ostalih naroda ne dodaju nikakav preliv, a ipak je musaka sočna. Uživajte!

Sastojci:

6-7 krompira

1 patlidžan

800 g mljevenog mesa

1 crni luk

80 g putera

3 kašike ulja

2-3 paradajza

100 g tvrdog sira

1 kašičica italijanskog začina

1 kašičica slatke mlevene paprike

1/2 kašičice korijandera

mirođija

Priprema:

Isjecite patlidžan i krompir na kockice, pa sipajte u tepsiju. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, korijanderom i paprikom. Prelijte istopljenim puterom i dobro promiješajte. Zatim precite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Za to vrijeme propržite sjeckani crni luk, pa dodajte mljeveno meso i začinite po želji. Izvadite povrće iz rerne, pa preko sipajte proprženo mljeveno meso. Poredajte isječeni paradajz, pa pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 20 minuta.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju