back to top

OVAKO ITALIJANI SPREMAJU KREMPITU Krckave kore, mirisni fil od vanile i osvježavajući voćni krem

Sastojci:

500 g lisnatog tijesta
800 ml mleka
3 žumanceta
6 kašika šećera
20 g vanila šećera
6 kašika skroba
80 g putera
200 ml slatke pavlake

Za voćni fil:
400 g bobičastog voća
100 g šećera
30 g skroba
100 ml vode

Priprema:

Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato tijesto da bude veličine pleha za rernu. Stavite ga na pleh i pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. U šerpi pomiješajte mlijeko, šećer, vanilin šećer, žumanca i skrob. Dobro promiješajte tako da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i miješajte dok se ne istopi. Sipajte slatku pavlaku i dobro umutite. U šerpi pomiješajte voće i šećer, a u nekoj posudi razmutite skrob sa vodom i dodajte u voće. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite na šporetu još 5 minuta. Lijepo ispasirajte, pa dodajte razmućeni skrob i promešajte. Ostavite 10 minuta da se ohladi. U kalup stavite koru, premažite žutim filom, a zatim i voćnim, pa stavite drugu koru. Ostavite u frižideru 6 sati i služite.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju