OSUMNJIČENI ZA UBISTVO ESKOBARA: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETIRI OSOBE

osumnjičeni za ubistvo eskobara: podignuta optužnica protiv četiri osobe

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo Teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva.

Državljani BiH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko P. (28) i (22) Azra Š. optuženi su za krivično djelo Teško ubistvo u pomaganju.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je takođe predložilo sudu da produži pritvor svim okrivljenima.

Postoji osnovana sumnja da su Stefan Z. i Luka V. 9. marta 2023. godine oko 11.05 na podmukao način ubili Ranka Radoševića, koji je usljed zadobijenih povreda preminuo u 11.32 i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili više projektila u Radoševića, dok je stajao ispred ulaza u kafić.

Radošević je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usljed čega je R.R, pao na pod.

Stefan Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Nakon toga su obojica osumnjičenih pobjegli sa mjesta ubistva automobilom marke “golf 4 karavan” koje su potom zapalili u naselju Petlovo brdo.

Marko i Azra obezbjedili vozilo za ubistvo

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Marko P. i Azra Š. sa umišljajem pomogli Stefanu L. i Luki V. u činjenju krivičnog djela, jer su im obezbjedili automobil “golf 4 karavan” za potrebe ubistva, a Marko P. i da je im je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Marko P. je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “fiat tip 500”, da bi potom 27. februara, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog Radoševića radi kupovine njegovog automobila “golf 8”.

Slgedećeg dana oni su razmgenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici “Кnez Petrol” u Rušnju, gdje je osumnjičeni Marko P. došao iznajmljenim automobilom, a kako bi vidio vozilo marke “golf 8” koje je prodavao Radošević.

Devet dana kasnije, 9. marta Marko P. je kontaktirao Radoševića, putem aplikacije Vacap, pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici “Кnez Petrol” u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se Marko P. nalazio na teritoriji BiH.

Na taj način on je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela Stefanu Z. i Luki V.

Azra Š. je, kako se sumnja, 4. marta zajedno sa Markom P. u Кraljevu sa jednog parkinga oduzela vozilo “golf 4 karavan” i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni Marko P. se dovezao iznajmljenim “fiat tip 500”.

Pomenuti “golf 4 karavan” su kasnije Stefan Z. i Luka V. koristili za izvršenje krivičnog djela, piše Blic.

hayat.ba

drugi upravo čitaju