Omiljeni parfemi članica kraljevske porodice: Evo u kojim prilikama im je zabranjeno da mirišu

omiljeni parfemi članica kraljevske porodice: evo u kojim prilikama im je zabranjeno da mirišu

Svi članovi kraljevske porodice moraju se pridržavati raznih protokola koji regulišu njihove izjave, ponašanje, odijevanje, pa i parfeme.

U nekim prilikama njima je čak zabranjeno da mirišu.

-Pripadnici kraljevske porodice Velike Britanije rijetko kada nose parfeme na zvaničnim događajima. Parfemi se smatraju čisto ličnom preferencijom, jednoj osobi se jedan miris može dopasti, što ne znači da se mora dopasti i onima koji su oko njih. Samim tim, plemići ne smijeju koristiti parfeme ili druge aromatične proizvode kada imaju zvanične ili poslovne sastanke – objašnjava Mika Mayer, stručnjakinja na polju kraljevskog ponašanja.

Ipak, to ne važi za svakodnevni život, kada i oni rado nose parfeme i imaju svoje omiljene.

Kate Middleton je na vjenčanju sa princem Williamom nosila parfem White Gardenia petals britanskog brenda Illumin, a kao što je bilo za očekivati, miris je odmah postao besteler. Ovaj cvjetni parfem baziran je na notama kokosa, ilang-ilanga, jasmina, ljiljana i drvenastog jantara. Princeza od Walesa, takođe, voli Jo Malone London miris, pa često bira Orange Blossom sa notama bijelih ljubičica i ljiljana. Impresioniraju je i mirisi grejpa, limete, bosiljka i mandarine.

Dok je Meghan Markle za vjenčanje sa princem Harryjem odabrala miris Floris London, brenda koji kreira parfeme samo za članove kraljevske porodice. Inače, taj parfem je kreiran isključivo za Meghan, a čist je i prozračan, sa notama bergamota, đumbira, cvijeta narandže i zelenog čaja.

U svom svakodnevnom životu, Meghan koristi nekoliko parfema – Oribe Cote d’Azur sa notama jasmina i sandalovine, kao i nekoliko Jo Malone izdanja, uključujući Wood Sage, Sea Salt i Wild Bluebell. Za večernje događaje, najčešće bira BVLGARI BLV II, koji sadrži note ljubičice, mandarine, anisa, sladića i mošusa.

Omiljeni parfemi članica kraljevske porodice: Evo u kojim prilikama im je zabranjeno da mirišu Azra Magazin.

azra.ba

drugi upravo čitaju